Blažić / Foto: - SRDJAN BOLJEVIC
16/12/2022 u 20:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Blažić o političarima: Izvolite, gospodo na Tušku pijacu, pa tamo trgujte interesima građana

Crnu Goru do jedne od najvećih blokada u istoriji dovelo je upravo partijsko nadmudrivanje i borba za sopstvene interese, smatra on

Đorđije Blažić, dekan Fakulteta za državne i evropske studije i politički analitičar smatra da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović Skupštinu trebalo da raspusti i mnogo prije, prenosi Portal RTCG. 

- Smatram da Đukanović ima ovlašćenja da predsjednik raspusti Skupštinu. Prvo iz razloga iz stava 1, koji je vezan za Skupštinu, a naročito zbog stava 3, koji eksplicitno kaže da se Skupština raspušta ukazom Predsjednika. Ima ovlašćenja da raspusti Skupštinu, i ne da ima nego i treba. I ne da treba da to uradi sad, nego je trebalo da uradi ko zna koliko puta do sad - kazao je Blažić za TVCG. 

Uz to, gotovo da je nemoguće povjerovati da će Skupština sama sebi skratiti mandat, iako bi to, kako ocjenjuje Blažić, bilo najpoštenije.

Razlog je jasan: niko iz poslaničkih klupa u ovom momentu, kaže, ne zaslužuje da tamo sjedi.

- Kad je pala Vlada Skupština je sebi trebala sjutri dan da skrati mandat. I da se ide na izbore i da se bira nova Vlada. Skupština kad skrati sebi mandat šta je pravna pozicija, pa i Vlada je pala. Auomatski idu izbori. Ali ne, oni hoće još dvije godine da sjede u foteljama i da rade što rade i da grabe šta ko može - smatra Blažić. 

A Crnu Goru do jedne od najvećih blokada u istoriji dovelo je upravo partijsko nadmudrivanje i borba za sopstvene interese, zaključuje Blažić, i poziva sve da se okrenu onima koji su ih birali. 

"- zvolite gospodo, na Tušku pijacu, pa trgujte tamo sa interesima građana - poručio je Đukanović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:30