Aleksandar Damjanović / - FOTO: DPS
15/09/2023 u 18:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: DPS ostaje posvećena zaštiti državnih interesa

On je kinesku delegaciju upoznao sa trenutnom političkom situacijom u Crnoj Gori

Demokratska partija socijalista (DPS) ostaje posvećena zaštiti državnih interesa Crne Gore, očuvanju i izgradnji demokratskih vrijednosti u društvu, kazao je generalni sekretar te stranke Aleksandar Bogdanović.

Kako je saopšteno iz DPS-a, delegacija Kineskog narodnog udruženja za mir i razoružanje, koja boravi u Crnoj Gori i koju predvodi potpredsjednik Iu Hongjun, sastala se danas sa predstavnicima te partije, a sastanku je prisustvovao i ambasador Kine u Crnoj Gori Fan Kun.

Iz DPS-a su kazali da su tokom sastanka naglašeni tradicionalno prijateljski odnosi Crne Gore i Kine, kao i vrijedni zajednički kapitalni projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, među kojima je i najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore, auto-put Bar – Boljare.

Bogdanović je kinesku delegaciju upoznao sa trenutnom političkom situacijom u Crnoj Gori.

„I ulogom Demokratske partije socijalista koja ostaje posvećena zaštiti državnih interesa Crne Gore, očuvanju i izgradnji demokratskih vrijednosti u društvu“, navodi se u saopštenju.

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a Danijel Živković istakao je da DPS doživljava Kinu kao pouzdanog partnera Crne Gore.

On je rekao da DPS poklanja posebnu pažnju kontinuiranoj komunikaciji i stalnom jačanju saradnje sa Komunističkom partijom Kine, partnerskim organizacijama i drugim značajnim društvenim, privrednim i političkim subjektima iz Kine, kakvo je i Kinesko narodno udruženje za mir i razvoj.

Hongjun je zahvalio na detaljnoj prezentaciji stavova DPS-a o ključnim unutrašnjim i spoljnim procesima.

On je istakao da je Kina spremna da nastavi da produbljuje obostrano korisnu i dobitnu saradnju sa Crnom Gorom u okviru inicijative „Pojas i put“ i mehanizma saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, kako bi se kroz praktičnu saradnju ostvarila opipljiva korist za dva naroda.

„Izrazio je uvjerenje da će DPS i u narednom periodu, imajući u vidu sve ostvarene rezultate, biti posvećena razvoju Crne Gore i biti ključni akter na političkoj sceni“, navodi se u saopštenju.

Hongjun je dodao da je posjeta delegacije dobra prilika za analizu postignutih rezultata na planu saradnje i za definisanje smjernica za budućnost.

Iz DPS-a su kazali da je na sastanku razgovarano o aktuelnim pitanjima na domaćoj i međunarodnoj sceni, kao i o ulozi politike u savremenim procesima globalizacije.

Na sastanku je zaključeno da politički i društveni subjekti moraju biti svjesni odgovornosti i kreirati politike koje će biti u funkciji dobra građana obje države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:57