Predstavnici Bošnjačke stranke u posjeti BiH / - BS
13/02/2024 u 09:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bošnjačka stranka ima punu podršku iz Bosne i Hercegovine

Na sastanku u Sarajevu je razgovarano o položaju Bošnjaka u Crnoj Gori i ulozi i značaju Bošnjaka u procesu integracije država regiona u Europsku uniju

Delegacija Bošnjačke stranke, predvođena poslanicom Kenanom Strujić Harbić i šefom kabineta predsjednika BS Izetom Ćorovićem, sastala se u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.

Na sastanku je razgovarano o položaju Bošnjaka u Crnoj Gori i ulozi i značaju Bošnjaka u procesu integracije država regiona u Europsku uniju.

- Bošnjaci koji žive u državama u regionu imaju snažnu podršku Bošnjaka koji žive u Europskoj uniji te da mogu dati značajan doprinos procesima koji se u regionu poduzimaju kada je u pitanju put prema članstvu u Europskoj uniji - saglasni su sagovornici.

Zaključeno je da Bošnjačka stranka kao jedan od najvažnijih predstavnika Bošnjaka u Crnoj Gori ima punu podršku iz Bosne i Hercegovine za političko djelovanje u tom pravcu, ali i za afirmaciju i zaštitu bošnjačke kulturno-historijske baštine u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:11