Vasilije Čarapić / - M.VUJISIć
19/04/2024 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

- Taj sastanak će se održati najvjerovatnije 29. aprila nakon poslaničkih pitanja ministru Vladimiru Martinoviću. Dakle nakon redovng rada u Skupštini imaćemo dijalog oko Šavnika - istakao je Čarapić u izjavi za Novu M.

Čarapić pozvao partije na parlamentarni dijalog zbog krize u Šavniku

Ocijenio je i da postoji velika determinacija da se pitanje Šavnika riješi.

- Neformalno razgovaramo, pokušavam da opipam puls ostalih partija da vidim koliko su spremni da idu da bi riješili ovaj problem. Iz onoga što vidim - mislim da postoji velika determinacija da se to riješi - rekao je Čarapić.

Iz opozicione Demokratske partije socijalista ponavljaju da su spremni da sjednu za sto, ali sa čvrstim stavom da razgovora i kompromisa nema ukoliko predsjednik Vlade ne povuče nezakonitu odluku o prinudnoj upravi. Ta stranka je i zaprijetila izlaskom iz Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu ukoliko se Vlada ogluši o njihov zahtjev.

- Izborna reforma je priča opozicije jer njima odgovara da se reformiše izborno zakonodavstvo kako bi oni bili u boljoj poziciji da se takmiče sa partijama na vlasti kojima izborno zakonodavstvo daje institucionalnu prednost. Pozivam DPS da odustane od takvih ucjena - poručio je danas Čarapić u izjavi za Novu M.

Nema dogovora o raspisivanju izbora u Šavniku, članovi OIK iz redova opozicije traže da Uprava policije izvrši provjeru prebivališta


(VIDEO) Zirojević za "Dan": Država nesposobna da organizuјe izbore u Šavniku


 

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nije raspisao nove lokalne izbore u Šavniku. On je apelovao na nadležne institucije da "odgovornim i predanim radom doprinesu finalizaciji započetog izbornog procesa, kako bi se u što kraćem roku konstituisali novi organi lokalne samouprave u opštini Šavnik".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:45