Milan Đaković / - FOTO: URA
21/03/2024 u 12:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đaković: Abazović pomagao Institutu "Simo Milošević” i Željezari, tužno je što Spajićevom PES-u to smeta

Funkcioner Građanskog pokreta URA Milan Đaković saopštio je danas da je Vlada Dritana Abazovića pomogla Institutu i Željezari i da je tužno što sada Pokretu Evropa sad to smeta.

- Imenujući dominantno kadrove tridesetogodišnjeg režima kojima je zadatak da čeprkaju po dokumentaciji Abazovićeve Vlade, pritom čuvajući sve tajne vlada Mila Đukanovića, Duška Markovića i Igora Lukšića, došli su do podatka da je Abazović pomagao Institut “Simo Milošević” i Željezaru, hvala im na tome- istakao je Đaković u odgovoru poslaniku Pokreta Evropa sad Tonćiju Janoviću

Prema njegovim riječima, to samo potvrđuje da su radnička prava bila u fokusu interesovanja Abazovićeve Vlade, kao i očuvanje državnih kompanija koje su godinama uništavane.

Đaković je naveo da je Abazovićeva Vlada odličnom ekonomskom, domaćinskom i socijalnom politikom konstatno uvećavala državnu imovinu, pa tako i u slučaju Željezare Nikšić, koja je kupljena za 20 miliona eura, iako je njena vrijednost procijenjena na preko 60 miliona eura, pritom brinući o statusu 229 radnika i njihovih porodica. On je dodao da je nakon izjave Tonćija Janovića jasno da su on i Spajić tada bili u prilici da rješavaju njihov status da bi sve radnike ostavili na ulici.

On je kazao da su dugovi u Institutu "Simo Milošević" gomilani i tokom mandata Milojka Spajića kao ministra finansija, da je Pokret Evropa sad do skoro motivisao radnike na štrajk, a da ih je sad ostavio na cjedilu i ne obraća više pažnju na njih.

- Kada je riječ o troškovima za službena putovanja, pozivamo vas da objavite dosadašnje troškove 44. Vlade u te svrhe, sa posebnim osvrtom na troškove puta premijera Spajića u Strazbur. Sigurni smo da će se građani nakon uvida u te podatke uvjeriti u kontradiktornost izjava najnetransparentnije Vlade Crne Gore od sticanja nezavisnosti i vladajućeg Pokreta Evropa sad - zaključio je Đaković.

Janović: Dvije nezakonite odluke Abazovićeve vlade koštale građane skoro osam miliona eura

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:46