foto: Ivan Petrović Ipe / - FOTO: IVAN PETROVIć IPE
18/05/2023 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Đukanović: Doprinosimo demokratskoj tranziciji vlasti; Milatović: Posvećeni smo državnoj funkciji

Oni su o primopredaji dužnosti i predstojećoj inauguraciji razgovarali i na sastanku 12. maja

Izabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović smo nastavili dijalog. Ideja je da se doprinese demokratska tranzicija vlasti, naveo je aktuelni predsjednik Milo Đukanović nakon razgovora u okviru aktivnosti primopredaje dužnosti.

-  Mislim da je kao praksa veoma dobrodošlo i da dodatno baca svijetlo na rastuci demokratski kapacitet Crne Gore. Govorili smo o regionalnom i globalnom političkom okviru, kao i o unutrašnjem planu države. Crna Gora treba što je moguće prije da učvrsti stabilnost da bismo što brze napredovali ka EU. Vjerujem da ćemo nastaviti da se razvijamo - naglasio je Đukanović.

Novoizabrani predsjednik Jakov Milatović istakao je da su oba razgovora bila jako konstruktivna i na fonu onoga što su potrebe naše unutrašnje ali i spoljne politike Crne Gore, članstva u EU.

- Građani su rekli šta misle na izborima koji su završeni drugog aprila. Na nama je da pokažemo primjer demokratske prakse kako da se odvija demokratska tranzicija vlasti. Želim da se zahvalim gospodinu Đukanoviću na konstruktivnim razgovorima. Mi smo politički protivnici ali smo pokazali da smo posvećeni ovoj državnoj funkciji koju je on obavljamo, a koju ću ja obavljati. Inauguracija ce biti u subotu, gdje ću u skladu sa Ustavom položiti zakletvu - naveo je on.

Milatović je dodao da će Đukanović prisustvovati inauguraciji i time će se zaokružiti ovaj proces.

- Tamo ce biti predstavnici EU i SAD, ali i predsjednici država Zapadnog Balkana. Crna Gora treba da dobije stabilnu reformsku vladu koja će vratiti zemlju na evropski put - naglasio je Milatović.

Milatović je stigao na sastanak sa Đukanovićem oko deset sati, a nakon skoro dva sata njih dvojica su se obratili javnosti.

Đukanović i Milatović su o primopredaji dužnosti i predstojećoj inauguraciji razgovarali i na sastanku 12. maja. Milatović će u subotu u Skupštini Crne Gore položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:17