/ Nik Đeljošaј
26/07/2022 u 10:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Ne dovoditi u pitanje zbog sitnih partijskih interesa evropski put CG

Proces evropske integracije mora biti bezuslovni pokretač demokratizacije i daljeg ekonomskog osnaživanja crnogorskog društva, smatra Đeljošaj

Nik Đeljošaj, predsjednik Albanske alternative, kazao je da uprkos svim aktuelnim dešavanjima koja opterećuju crnogorsku političku svakodnevicu, nikako se ne smije, zbog sitnih partijskih interesa, dovesti u pitanje evropski put Crne Gore.

- Proces evropske integracije mora biti bezuslovni pokretač demokratizacije i daljeg ekonomskog osnaživanja crnogorskog društva. Upravo je postizanje konsenzusa za izbor uglednih pravnika u Ustavni sud i Sudski savjet prilika koja se ne smije propustiti kako bi se održao korak u ispunjavanju očekivanja koje od nas ima Evropska unija. Svako odlaganje i nedonošenje ovih odluka veoma brzo, je poruka nespremnosti da koračamo prema EU ali i jasno na djelu ko je za Evropske integracije ne samo deklarativno! Kao što je poznato, albanski poslanici u Skupštini Crne Gore su oduvijek bili konstruktivan partner i davali nedvosmislenu podršku svim reformskim procesima, snažno se zalažući za jačanje državnih institucija i pravnog poretka. Podrška Albanaca neće izostati ni ovog puta, jer smatramo da se isključivo korijenitim reformama može ispuniti prioritetni cilj - punopravno članstvo u Evropskoj uniji- istakao je on.

Kako je poručio, napredak evropskih integracija, oličen u otvaranju pretpristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, snažan su zamajac za stabilnost i napredovanje cjelokupnog našeg regiona.

- Stoga, Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj mora biti jedini i isključivi interes svih subjekata na crnogorskoj političkoj sceni, za dobrobit građana Crne Gore. Iskreno sam uvjeren da će ovoga puta mudrost prevladati i da nam evropska perspektiva ni pod kojim uslovom neće izmaći- naveo je Đeljošaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:47