Nik Đeljošaj / - LAZAR RUZIC
09/03/2024 u 15:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Predlog zakona o elektronskim komunikacijama uskoro pred Vladom

Tekst Predloga Zakona o elektronskim komunikacijama uskoro će se naći pred Vladom, a predložena rješenja imaju za cilj podsticanje tržišta i zaštitu bezbjednosti korisnika po najvišim evropskim standardima.

Nakon inkluzivne javne rasprave tokom koje je pristigao značajan broj korisnih komentara i sugestija, Radni tim kojim koordinira Ministarstvo ekonomskog razvoja pripremio je unaprijeđeni tekst Predloga zakona o elektronskim komunikacijama, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Predlog koji je nakon višegodišnjih najava, zahvaljući posvećenom radu novog tima, završen za svega tri mjeseca, pripremljen je u skladu s najboljom evropskom praksom. Nakon međuresorskih usaglašavanja 

Predlog će biti upućen na mišljenje Evropskoj komisiji, a nakon toga Vladi na utvrđivanje. 

- Namjera Ministarstva je da, stvaranjem adekvatnog zakonodavnog okvira, da dodatni impuls razvoju tržišta u sektoru elektronskih komunikacija.  U kontekstu potrebe snaženja otpornosti javnih elektronskih komunikacionih mreža i usluga, predlog Zakona predviđa mehanizme za jačanje bezbjednosti sa aspekta kritične infrastrukure i zaštite prava korisnika - navodi se u saopštenju iz Ministarstsba ekonomskog razvoja koji je potpisao Nik Đeljošaj, potpresjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja.

Detaljan Izvještaj sa javne rasprave biće objavljen do 15.marta na internet stranici Ministarstva ekonomskog razvoja, saopšteno je u dopisu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:57