Đeljošaj Marsela / - FOTO: VLADA
08/11/2023 u 20:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj sa Marselom: Jačati ekonomsku saradnju Crne Gore i Italije

Poseban naglasak je stavljen na značaj investicija iz Italije, promociju naše zemlje u Italiji, povezivanje privrednika, poboljšanje saobraćajne infrastrukture između naših zemalja

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj sastao se danas u Vladi sa Andreinom Marselom, ambasadorkom Italije u Crnoj Gori.

Tokom susreta bilo je riječi o potencijalima za buduću saradnju između dvije zemlje, i razmatrane mogućnosti jačanja sveukupnih veza između Italije i Crne Gore. 

- Ministar i ambasadorka su razmijenili mišljenja u vezi sa aktuelnim prilikama i izazovima koji čekaju 44. Vladu Crne Gore. Ambasadorka je pružila podršku potpredsjedniku Vlade u sprovođenju neophodnih reformi za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji- navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, poseban naglasak je stavljen na značaj investicija iz Italije, promociju naše zemlje u Italiji, povezivanje privrednika, poboljšanje saobraćajne infrastrukture između naših zemalja, kao i značaj energetskog kabla koji jača našu ekonomiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:03