Ilustracija / - DEMOKRATE
20/03/2024 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate: Poništena odluka o smjeni Krstovića, načelo zakonitosti odbranićemo i u slučaju izbora Radovića

Ono što smo tvrdili u avgustu prošle godine, danas je potvrdio i Upravni sud, saopštile su Demokrate.

- Predsjednik Skupštine opštine Zeta i funkcioner Demokrata Luka Krstović nezakonito je smijenjen sa mjesta predsjednika lokalnog parlamenta Zete. Današnje poništenje Odluke o smjeni Krstovića, donijeto od strane onog pred kim Demokrate jedino traže pravdu, a to su nadležne sudske instance,  potvrda je beskompromisne borbe Demokrata za poštovanje pravnog sistema države i svakog zakona, bez obzira da li se on nekom političkom subjektu na lokalnom ili državnom nivou dopada ili ne. Jer poštovanje zakona i propisanih procedura ne poznaje i ne smije poznavati nečije ukuse i političke ciljeve - navode oni.

Smijenjen Luka Krstović sa mjesta predsjednika SO Zeta

Dodaju da nakon poništenja odluke o nezakonitom izboru Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice od strane Upravnog suda, a po tužbi Demokrata.

- Nakon današnjeg poništenja Odluke o smjeni Krstovića, jasno je zaključiti da će Demokrate načelo zakonitosti odbraniti i u slučaju nezakonitog izbora Aleksandra Radovića za VD direktora Uprave policije - poručuju oni.

Navode da na braniku zakona i pravnog poretka stojimo i u opoziciji, ali i kad preuzmemo vlast, jer time preuzimamo odgovornost da nećemo ponavljati stare prakse i greške naših prethodnika.

- Naš primjer trebaju slijediti i svi ostali konstituenti vlasti na državnom i lokalnom nivou, kako ceh ovakvih nezakonitih odluka ne bi plaćali građani Crne Gore - zaključuju Demokrate.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DEMOKRATETUŽBASUD
26. april 2024 23:16