/ - DPS
23/08/2023 u 13:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Krivične prijave onima koji su postavili partijske funkcionere u energetska preduzeća

Iz DPS-a navode da su posljednje tri godine pokazale kako je nekadašnja opozicija, osljednjih 30 godina, zamišljala upravljanje državom

Iz Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) najavili su da će podnijeti krivične prijave protiv onih koji su, kako su kazali, nezakonito na vrh državnih preduzeća energetskog sektora postavili nekompetentne partijske funkcionere i dali im da upravljaju strateški važnim dijelom privrede, a sve to mimo zakona i procedura koje su propisane za ta radna mjesta.

Nalaz inspekcije pokazao je da su partijski uhljebljeni kadrovi koji su bahato zaposjeli energetski sektor Crne Gore, Milan Lekić i Vladimir Čađenović, na tim pozicijama samo zahvaljujući brutalno uzurpiranim pozicijama od strane vlasti, prije svega Demokratskog fronta i Demokrata, koji su ih na ta mjesta postavili kako bi devastirali energetske resurse za račun drugih lica i koristili ih za jačanje svojih partija", nalazi se u saopštenju.

Iz DPS-a navode da su posljednje tri godine pokazale kako je nekadašnja opozicija, osljednjih 30 godina, zamišljala upravljanje državom.

"Nema oblasti koja nije uništena postavljanjem nestručnih, neobrazovanih ali partijski podobnih kadrova. Tužilaštvo je dužno da u svakom pojedinačnom slučaju reaguje i pokuša da spriječi partitokratsko razaranje preduzeća koje se sprovodi pred licem javnosti, van svih zakona i procedura, jer izvršioci ovih krivičnih djela smatraju da partijska pripadnost štiti od kazne", kazali su iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:38