/ - FOTO: DPS
26/12/2023 u 09:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS Nikšić: Podnijeti amandmani za uvećanje stipendija i obezbjeđenje besplatnog vrtića

Treći amandman odnosi se na uvođenje junior i studentske kartice, za koje smatraju da su dobar mehanizam za pružanje podrške mladim ljudima ovog grada

Odbornici DPS-a u Skupštini opštine Nikšić podnijeli su amandmane na Predlog odluke o Budžetu opštine Nikšić za 2024. godinu.

- Iako su studentske stipendije prošle godine, zahvaljujući amandmanu Evropskog tima za Nikšić, uvećane za 100%, tako da sada iznose po 100 eura, smatramo da u vremenu ove i ovakve krize, dodatno moramo ekonomski podržati najbolje nikšićke studente. U tom smislu podnijeli smo amandman koji podrazumijeva novo uvećanje stipendija na makar 150 eura. Dalje, razumijući da je vrtić važna stepenica za rast i razvoj nikšićkih mališana, smatramo da je vrijeme da Nikšić djelima pokaže brižan odnos prema najmlađim, a najvažnijim članovima našeg društva, kroz uvođenje besplatnog vrtića za svako dijete, čime se sva djeca u Nikšiću dovode u ravnopravan položaj- navode u saopštenju.

Treći amandman odnosi se na uvođenje junior i studentske kartice, za koje smatraju da su dobar mehanizam za pružanje podrške mladim ljudima ovog grada.

- Ovim karticama bi mladi, od 10 do 18 godina, kao i studenti, mogli ostvarivati popuste u apotekama, knjižarama, teretanama, bioskopima, pozorištu, osiguranju, trgovinama, turističkim agencijama, itd. U krajnjem ističemo da smo u fokus svog djelovanja kroz predložene amandmane stavili ono najvrednije što Nikšić ima, a to su djeca i mladi ljudi, za koje smatramo da zaslužuju mnogo više od onoga što im se trenutno u Nikšiću pruža- navodi se u saopštenju.

Vjeruju da će amandmani naići na podršku svih onih koji suštinski, "a ne samo deklarativno, žele dobro gradu pod Trebjesom, te da ćemo kroz realizaciju istih koliko-toliko uspjeti da unaprijedimo položaj djece i mladih u našem gradu".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DPSNIKSICAMANDMANI
29. april 2024 08:08