Demokratska partija socijalista / - DPS
04/03/2024 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Šaranović grubo krši zakon, Spajić pod ucjenom prihvata nezakonito rješenje

Zakon o unutrašnjim poslovima ne prepoznaje nikakve interne i eksterne konkurse, javne pozive i slično već jasno propisuje kako se bira v.d. direktora policije u slučaju smjene postojećeg

Ministar Danilo Šaranović, inicijator je grubog kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima. Saučesnici Šaranovića su svi članovi Vlade koji su predvođeni premijerom juče bili ucijenjeni od strane Demokrata da pred ponoć podrže rješenje koje je nezakonito. Zakon o unutrašnjim poslovima ne prepoznaje nikakve interne i eksterne konkurse, javne pozive i sl. već jasno propisuje kako se bira v.d. direktora policije u slučaju smjene postojećeg.

- Ovo poigravanje državom koje Milojko Spajić dozvoljava i u njemu učestvuje, nikad nije viđeno u Crnoj Gori. Nikad nijesmo svjedočili situaciji da ministar unutrašnjih poslova sam sa svojim partijskim kolegama u hodu izmišlja članove zakona, onako kako njemu i njegovoj partiji odgovara. Čak i da su Demokrate toliko drske da proglašavaju da je zakon ono što oni na svojim partijskim sastancima odluče, odgovornost je na Vladi i premijeru da ne dozvoli da se neko bahato poigrava državom. Suprotno, premijer Spajić pristaje na ucjenu, saziva vladu u nedjelju pred ponoć, koja svojim glasanjem ovjerava nezakonitost - navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista. 

kakos e dodaje, igra prijestola za partijsku kontrolu bezbjednosnog sektora, u kojoj su glavna pravila, ko će koga prevariti, nanose veliku štetu jednom od najvažnijih segmenata javne uprave.

- Izvršna vlast kojoj sektor bezbjednosti služi kao paravan za ucjene, treba što prije da ode u prošlost. Da bi se vratila ozbiljnost u upravljanje državom, najprije mora da se desi pad vlade, koji je očigledno neizbježan - zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:39