/ - DPS
25/09/2023 u 07:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Vlada satima žmurila na oružano nasilje i ponovo obrukala Crnu Goru

Iz DPS su kazali da su zabrinuti zbog konstantnih pokušaja destabilizacije Kosova, koji su rezultirali i novim žrtvama sa srpske strane

Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je eskalaciju nasilja na Kosovu i napad terorista na kosovsku policiju.

Jedan pripadnik kosovske policije ubijen je kada je grupa od oko 30 naoružanih napadača u nedjelju napala policiju. U akciji policije su ubijena trojica napadača, koja su bila maskirana i uniformisana, dok je šest osoba je uhapšeno

Iz DPS su kazali da su zabrinuti zbog konstantnih pokušaja destabilizacije Kosova, koji su rezultirali i novim žrtvama sa srpske strane.

U toj stranci se nadaju da se spirala nasilja neće proširiti, i da će teroristički napadi na Kosovu biti zaustavljeni.

- Ovaj region je iskusio posljedice nacionalizma i njegovog podstrekivanja sa strane, tako da ono što se danas na Kosovu desilo, treba da bude i alarm međunarodnoj zajednici, da uloži svoj autoritet i efikasno pomogne u rješavanju narasle krize- kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su apelovali na nastavak dijaloga između Srbije i Kosova, i pronalaženja rješenja mirnim putem.

DPS, kako se navodi, sa žaljenjem je konstatovao da je Vlada Crne Gore, satima žmurila na oružano nasilje koje se desilo u susjedstvu.

- Mnogi međunarodni zvaničnici, i brojne evropske vlade odmah su osudili napad terorista na policiju Kosova, ali je odsustvo hrabrosti i integriteta Vlade Crne Gore, nažalost i ovaj put našu državu obrukalo- navodi se u saopštenju DPS-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:47