Đukanović / Foto:-SRDJAN DJIDJO BOLJEVIC
11/01/2023 u 17:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS želi da smjenjuje gradonačelnike zbog sjednice u Beogradu: Ponizili su nam državu

Na pomenutom događaju su demonstrirali nepoštovanje Ustava Crne Gore i izdaju državnih interesa i urušavanje ugleda Crne Gore, piše u saopštenju

Demokratska partija socijalista (DPS), na čelu sa Milom Đukanovićem, saopštila je da će pokrenuti inicijativu za smjenu čelnika opština koji su prisustvovali sjednici za Odbora za dijasporu u Beogradu.

(VIDEO) Predsjednici opština iz Crne Gore u Skupštini Srbije: Ne odričemo se tri najveće svetinje - Srbije, Rusije i SPC

Kako su kazali iz DPS-a, gradonačelnici su ponizili državu i očekuju da partije koje javno osuđuju takvo ponašanje, i glasaju za smjenu.

Kovačević: Oni koji nas kritikuju imaјu istu sviјest kao i oni koјi su pokušali da ubiјu srpskog dјečaka na Kosovu

- Pokrenućemo inicijativu za smjenu svih šest čelnika crnogorskih opština koji su svojim neprimjerenim, podaničkim stavom u - državnoj instituciji Srbije, zloupotrijebili svoju javnu funkciju, ponizili sopstvenu državu i nanijeli veliku štetu njenom ugledu i dostojanstvu.  Klub odbornika Evropski tim za Nikšić, čiji je glavni stožer naša partija, već je predao u proceduru takvu jednu inicijativu, a sjutra će po istom tom osnovu biti podnijeti i zahtjevi za smjenu predsjednika opština Berane i Mojkovac, Vuka Todorovića i Veska Delića, kao i protiv predsjednika Skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimira Đokovića, Ivana Otovića i Miljana Markovića. Svi navedeni su istupima na pomenutom događaju demonstrirali nepoštovanje Ustava Crne Gore, povredu suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države, izdaju državnih interesa i urušavanje ugleda Crne Gore. Svojim poniznim i sluganskim odnosom prema institucijama i zvaničnim predstavnicima druge države pokazali su da su nedostojni javnih funkcija koje obavljaju. Zato očekujemo da svi politički subjekti koji deklarativno osuđuju ovakvo ponašanje i glasaju za smjenu pomenutih državnih funkcionera- zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:41