Milan Knežević / - DNP
30/04/2024 u 20:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Knežević: Dušku ne pada na pamet da bude svjedok saradnik, on želi da saopšti dokaze

Za lidera DNP-a Milana Kneževića nije iznenađujuće izručenje Duška Kneževića. Ističe da je bio sve vrijeme u kontaktu sa odbjeglim biznismenom.

- On je imao dovoljno proceduralnih mogućnosti da uloži žalbu na ovo izručenje i da ne bi došlo do izručenja da mu je to bio cilj - kazao je Knežević.

On se nada da će Knežević moći da dokaže svoju nevinost.

- Ja vjerujem da je Duško Knežević bio u pravu i da se radi o politički motivisanom i montiranom postupku. Vjerujem da će u svojoj odbrani jasno predočiti kakva se hajka vodila protiv njega kako bi mu se otela cjelokupna imovina. On je odlučio da dođe nakon saznanja da je počela da se krčmi njegova imovina - kazao je Knežević u specijalnoj emisiji povodom izručenja optuženog biznismena Duška Kneževića iz Velike Britanije na TVCG 1. 

Istakao je da je Duško Knežević bio crna kutija prethodnog režima.

- Nemam dilemu da Duško Knežević dolazi sa jasnom namjerom da bude oslobođen i da ga čeka više pravnih bitaka - kazao je Knežević.

Laković: Izručenje dokaz kredibilne saradnje sa partnerskim bezbjednosnim službama

Poslanik Demokratske Crne Gore Duško Stjepović kazao je da ni njemu nije iznenađujuće izručenje Kneževića.

Smatra da je ključno to kako je Knežević pomogao bivšem predsjedniku Milu Đukanoviću da  stekne prvi milion. 

Knežević smatra da bi tužilaštvo moralo da prekvalifikuje sve optužnice kako se Kneževiću ne bi sudilo po optužnicama Katnića i Čađenovića, pa da bude eventualno osumnjičeni i optuženi, a zatim da se odluči o tome da li da bude svjedok saradnik.

- Koliko sam mogao da shvatim iz razgovora sa njim, Dušku Kneževiću ne pada na pamet da bude svjedok saradnik i on želi da se brani i saopšti dokaze - kazao je on. 

Ne postoji dogovor između Duška Kneževića i tužilaštva

Istakao je da ne misli da postoji dogovor između Duška Kneževića i tužilaštva. 

- On će večeras završiti u istražnom zatvoru. Dogovor može postojati ako se Duško Knežević pojavi kao neki ekstra svjedok saradnik i upre prstom u nekoga, a najprije u Mila Đukanovića. Mada mislim da ima dovoljno dokaza i bez svjedoka saradnika za vanzakonite aktivnosti Đukanovića i njegove porodice - kazao je Knežević. 

(VIDEO) Počelo saslušanje Kneževića kod istražnog sudije

Stjepović kaže da ga ne iznenađuje sprovođenje Kneževića u panciru jer je uperio prstom na mnoge. 

- Duško Knežević nije jedini biznismen koji je pao u nemilost Đukanovića, ali je on jedini koji je imao hrabrost da se suprotstavi Đukanoviću - ističe Milan Knežević.

Ističe da optužnica treba da bude podignuta protiv Đukanovića za organizovanu kriminalnu grupu zbog izbora 2016. godine.  

Knežević tvrdi da je D.K. imao drugačiji tretman vlasti u Velikoj Britaniji, te da nije sproveden do aviona sa lisicama, već su se prema njemu odnosili sa poštovanjem. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 17:55