Danijela Đurović / - IGOR SLJIVANCANIN
11/08/2023 u 13:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Samo 17 žena u novom sazivu Skupštine predstavlja veliki poraz za demokratiju

Ne smijemo se zadovoljavati tzv. kvotama, već nastaviti da težimo potpunoj ravnopravnosti sa muškarcima kako bismo našim sljedbenicama otvorile nove puteve i omogućile im da svojim radom zauzmu mjesta koja im s pravom pripadaju, poručila je Đurović

Na današnji dan 1945. godine žene u Jugoslaviji su po prvi put ostvarile pravo glasa. Bilo je to dostignuće koje su izdejstvovale mnogo prije nego žene u drugim, uspješnijim državama Evrope, navela je bivša predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović u tviter objavi.

- Uprkos tome, danas se ne možemo pohvaliti prevelikim uspjehom kada je u pitanju rodna ravnopravnost i politička zastupljenost žena. Samo 17 žena u novom sazivu predstavlja veliki poraz za demokratiju i za sve ono za šta su se žene u godinama borile - kazala je ona.

Borba za jednaku političku participaciju ne smije stati i ne smijemo se zadovoljavati tzv. kvotama,  već nastaviti da težimo potpunoj ravnopravnosti sa muškarcima kako bismo našim sljedbenicama otvorile nove puteve i omogućile im da svojim radom, trudom i talentima zauzmu mjesta koja im s pravom pripadaju, poručila je Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 12:31