/ - FOTO: MINISTARSTVO
03/11/2023 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gorčević sa Marselom: Građani očekuju evropske standarde i bolji kvalitet života

Gorčević je prenijela zahvalnost Vladi Italije na kontinuiranoj podršci u sprovođenju reformi, posebno u oblasti vladavine prava i upoznala ambasadorku sa planovima Ministarstva usmjerenim na ubrzanje sprovođenja reformi koje će doprinijeti bržoj i kvalitetnijoj evropskoj integraciji društva

Ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević, primila je danas ambasadorku Italije u Crnoj Gori Andreinu Marselu sa kojom je razgovarala o napretku Crne Gore u približavanju EU, kao i daljim planovima i aktivnostima koje će Ministarstvo i Vlada preduzeti nakon dobijanja Izvještaja EK za Crnu Goru.

Gorčević je prenijela zahvalnost Vladi Italije na kontinuiranoj podršci u sprovođenju reformi, posebno u oblasti vladavine prava i upoznala ambasadorku sa planovima Ministarstva usmjerenim na ubrzanje sprovođenja reformi koje će doprinijeti bržoj i kvalitetnijoj evropskoj integraciji društva.

- Građanke i građani Crne Gore od nas očekuju konkretne rezultate. Oni žele da osjete efekte reformi koje sprovodimo u okviru procesa evropske integracije – a to su evropski standardi i bolji kvalitet života - kazala je ministarka.

Poručila je da pregovarački proces dugo traje i da će 44. Vlada uraditi sve kako bi u najkraćem roku ispunila preuzete obaveze i pripremila državu za  stupanje u članstvo. U tom dijelu je istakla da će poseban fokus biti na poglavljima 23 i 24 i deblokadi institucija koje su od ključnog značaja za isporučivanje rezultata.

Gorčević je izrazila zadovoljstvo prijateljskim i sadržajnim odnosima dvije države koja se potvrđuje kroz saradnju u velikom broju oblasti od zajedničkog interesa.

Ambasadorka Marsela je poželjela uspješan rad novoj Vladi i Ministarstvu evropskih poslova i istakla da će Vlada Italije nastaviti da pruža snažnu političku i ekspertsku  podršku procesu pristupanja Crne Gore EU.

Ona je ukazala na značaj brojnih projekata i inicijativa koje doprinose sprovođenju reformi i podstiču bržu integraciju regiona u EU.

Sagovornice su, takođe, razmijenile mišljenje o bilateralnoj saradnji dvije države, te mogućnostima za njeno unapređenje u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:01