Oskar Huter / DPS - OSKAR HUTER
21/03/2024 u 11:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Huter: Vraneš doživljava Pljevlja kao grad u Srbiji, državna vlast mu daje prećutnu saglasnost

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, čiji mandat protiče u šovinističkom i primitivnom političkom djelovanju, nastavlja da se ponaša suprotno od onog što predstavlja zvaničnu državnu politiku naše države, a koju navodno slijedi aktuelna državna vlast, saopštio je Oskar Huter, poslanik DPS-a.

Podsjeća da je Vraneš, kao okoreli sljedbenik velikosrpskih nacionalnih interesa, odbio učešće na Međunarodnom turističkom sajmu koji se održava u Prištini, uz obrazloženje da ne priznaje Kosovo kao državu.

- Podsjećamo da je Vraneš prije nešto više od mjesec dana organizovao Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije, čime je jasno negirao crnogorsku nezavisnost.

- Kad uzmemo u obzir sve navedeno, jasno je da Dario Vraneš sebe doživljava kao predsjednika neke opštine koja se nalazi u sastavu nama susjedne Srbije, a ne grada na sjeveru Crne Gore. Ovakvo sprovođenje opasne agende separacije Pljevalja od crnogorske državne matice podstrekuje se iz njegove matične partije NSD i od strane Andrije Mandića, ali vjetar u leđa Vranešu daje i prećutna saglasnost premijera Milojka Spajića, predsjednika Jakova Milatovića kao i partija koalicija lokalne vlasti – Demokrata, URA i PES-a. Upravo ove tri partije, u cilju zaštite svojih interesa u vidu partijskih zapošljavanja i ostalih sitnih benefita, saučesnici su Vraneševih udara na temelje državnosti Crne Gore - smatra Huter.

On skreće pažnju konstituentima vlasti da ovakvim djelovanjem ruše prijateljske i dobrosusjedske odnose sa komšijama, mijenjajući, kako kaže, spoljno-politički državni kurs, podrivajući pravni poredak i Ustav naše države.

- Sve navedeno ukazuje da se po svaku cijenu želi odustati od evropskog puta, ali što je mnogo gore ugrožava se i sam opstanak Crne Gore kao državne tvorevine- zaključuje Huter.

Vuković Kuč: Mandić će svakako biti smijenjen, vidjećemo kada

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:12