/ - FOTO: BS
25/04/2024 u 18:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović sa Hrebičkovom: Češka iskreni saveznik na putu pristupanja EU

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, sastao se u Podgorici sa ambasadorkom Češke Republike u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom. Sa sastanka je poručeno da je Češka iskren saveznik Crne Gore na putu ka EU.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru Hrebičkova je istakla da je Češka prijatelj Crne Gore i njen iskreni saveznik na putu pristupanja EU, te da će i u narednom periodu dati doprinos dinamici integracionih procesa Crne Gore.

Predsjednik Ibrahimović, istakao je da Crna Gora veoma cijeni pomoć prijateljske Češke u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji kao i lični doprinos ambasadorke Hrebičkove u saradnji dvije države i podsticanju evropskog puta Crne Gore.

On je ukazao da Češka, koja je više od dvije decenije članica EU i NATO-a, svojom podrškom daje snažan pečat na evroatlantskom putu Crne Gore.Sagovornici su istakli važnost političke stabilnosti u državi, kao preduslova na putu ka punopravnom članstvu.

Tokom razgovora je bilo riječi i o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji na globalnom nivou, sa posljedicama na euroatlansku perspektivu Zapadne Evrope.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora, kao ni ostale države regije, nemaju alternativu Evropskoj uniji i evropskim vrijednostima te da je, u tom pravcu, veoma važno da sve političke partije euroatlanske orjentacije i njihovi lideri sarađuju na tom putu.

Sastanku je prisustvovao i poslanik Bošnjačke stranke Admir Adrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:02