Filip Ivanović i Nebojša Rodić / - MVP
05/03/2024 u 14:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanović-Rodić: Jačanje prijateljskih odnosa i političkog dijaloga

Srbija i Crna Gora su dvije zemlje koje treba da jačaju tradicionalno prijateljske bilateralne odnose i politički dijalog, saopštio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović nakon sastanka sa novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem.

- Dijalog treba da bude zasnovan na principima međusobnog uvažavanja - navedeno je nakon sastanka uz uvjerenje da će imenovanjem ambasadora dalji razvoj saradnje ići uzlaznom putanjom.

Ocijenjeno je da su oblasti od posebnog interesa ekonomska saradnja i razvoj infrastrukture, sa ciljem boljeg regionalnog povezivanja i zajedničkog doprinosa bržoj integraciji Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, što je vanjskopolitički cilj obje zemlje.

image

Filip Ivanović i Nebojša Rodić

- MVP

Imajući u vidu da je Srbija jedan od najvećih trgovinskih partnera Crne Gore, sagovornici su se osvrnuli na značaj uspostavljanja sistema direktnog platnog prometa, koji je omogućio brže i praktičnije finansijske transakcije između građana i privrede dvije zemlje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim važnim temama iz domena bilateralnih odnosa i aktuelnih, regionalnih prilika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:00