Vladimir Joković / - FOTO: SNP
13/11/2023 u 08:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković čestitao Njegošev dan: Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi

Kao vladika učinio je sve da ujedini crnogorska plemena, ostavljajući nam u amanet da ne treba da se dijelimo, već da zajedno radimo na jačanju naše zemlje, poštujući sve one različitosti koje postoje među građanima Crne Gore, kazao je Joković

Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, svim građanima Crne Gore čestita Njegošev dan, crnogorski praznik kulture.

Danas se sa posebnim pijetetom i poštovanjem sjećamo velikog vladara Crne Gore, Petra II Petrovića Njegoša, pjesnika, prosvetitelja i vladike. Svojim vanvremenskim djelima koja nam je ostavio i u kojima i danas prepoznajemo duh mudrosti i junaštva, koje su Crnogorce hrabrile pred svim izazovima sa kojima su se suočavali, podigao je Crnu Goru visoko na kulturnoj ljestvici Evrope”, naveo je Joković.

Kako je istakao, kao vladika učinio je sve da ujedini crnogorska plemena, ostavljajući nam u amanet da ne treba da se dijelimo, već da zajedno radimo na jačanju naše zemlje, poštujući sve one različitosti koje postoje među građanima Crne Gore.

- U to ime, još jednom svim građanima Crne Gore čestitam Njegošev dan, uz koga najbolje idu njegovi stihovi: “Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi - poručuje Joković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:47