Vladimir Joković / - PORTAL DAN
14/08/2023 u 09:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: Pelet jeftiniji 50 odsto

Cijena drveta na sjeveru je značajno manja, dok u središnjem dijelu i na primorju iznosi i do 70, 80 EUR - rekao je Joković

Cijena peleta ove godine je 50 odsto niža nego prošle i kreće se od 220 do 250 EUR, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Vladimir Joković.

On je, u emisiji Dobro jutro Crna Goro TVCG, kazao da nema najava o nedostatku peleta, struje i osnovnih namirnica, prenosi portal RTCG.

- Cijena drveta na sjeveru je značajno manja, dok u središnjem dijelu i na primorju iznosi i do 70, 80 EUR - rekao je Joković.

On je dodao da materijalno ugrožene porodice mogu dobiti drva po znatno povoljnijoj cijeni.

Joković je saopštio da ove godine nema najava o nedostatku peleta, struje i osnovnih namirnica.

- Ove godine je sve stabilno. Cijene su, kada je riječ o peletu, značajno manje na tržištu. Ima dovoljnih količina i apelujem na građane da ga na vrijeme obezbijede. Očekujem da će grejna sezona proteći dobro - kazao je Joković.

On je naveo da je godina izuzetno rodna kada je riječ o usjevima i sijenu.

- Problem je voćarstvo. Voće na sjeveru nije rodilo, ni u regionu se niko ne hvali. Ostalo je sve na izuzetno visokom novou - rekao je Joković.

On je dodao da su cijene zadovoljavajuće i da nije bilo nikakvih zahtjeva.

- Odavno poljoprivrednici nijesu bili zadovoljniji nego ove godine, jer su cijene svih poljoprivrednih proizvoda znatno veće nego prošle godine - kazao je Joković.

Kada je riječ o otkupljivačima malina, on tvrdi da je Ministarstvo poljoprivrede pokušalo da pomogne i da je sve radilo transparentno, ali da je trenutno sve stopirano.

- Mi se možemo sastati s otkupljivačima malina bilo kada, ali nemamo nikakvu obavezu prema njima. Mi želimo da im pomognemo, ali nećemo dozvoliti da bilo ko piše i radi što su radili - rekao je Joković.

Joković: Od toga ko će biti u vladi i šta su prioriteti zavisi da li će SNP biti dio nje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:14