Састанак Јоковића и Кркобабића / - СНП
07/06/2021 u 18:50 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: Растеретити односе Црне Горе и Србије

Кркобабић и Јоковић су се сложили и око размјене програмских идеја које могу бити примјењиве у обије државе, као што су привлачење страних инвестиција у Црну Гору, с обзиром на чињеницу да је Србија имала доста успјеха на овом пољу

Потпредседник Народне скупштине Стефан Кркобабић разговарао је данас са послаником Скупштине Црне Горе Владимиром Јоковићем, а теме разговора односиле су се на разне видове сарадње двије државе.

На самом почетку састанка, потпредсједник Народне скупштине Стефан Кркобабић, пожелио је добродошлицу парламентарној делегацији Социјалистичке народне партије Црне Горе, указавши на Дом Народне скупштине као симбол заједништва два народа, подсјетивши да је у Дому Народне скупштине изабран некадашњи предсједник Владе Савезне Републике Југославије Момир Булатовић.

Владимир Јоковић истакао је да народни посланици треба да се заложе за помак сарадње два братска народа и да се растерете односи двије државе.

Кркобабић је навео да се сарадња треба постићи и на партијском нивоу, с обзиром на исте политичке ставове које дијеле Партија уједињених пензионера Србије и Социјалистичке Народне партије Црне Горе. Захвалио се народном посланику на подршци Српској православној цркви и сложио се да двије државе треба да буду окренуте дијалогу, с обзиром да дијеле исте вриједности, језик и културу.

У наставку разговора саговорници су се сложили и око размјене програмских идеја које могу бити примјењиве у обије државе, као што су привлачење страних инвестиција у Црну Гору, с обзиром на чињеницу да је Србија имала доста успјеха на овом пољу.

На састанку је поред економских тема, било ријечи и о сарадњи у области туризма, културе и спорта. Потпредсједник Народне скупштине искористио је прилику да се захвали Социјалистичкој народној партији Црне Горе на чврстом ставу према непризнавању постојања тзв. Републике Косово и одбрани интереса Републике Србије.

Учешће на састанку узео је и народни посланик Драган М. Марковић, који је навео да Црна Гора може да узме успјешан модел из Србије, који се тиче оснивања привредних задруга, а које субвенционише Влада Републике Србије, као примјер добре праксе запошљавања младих на селу и помоћи привредним газдинствима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 07:48