/ - FOTO. A PLUS TV/PORTAL KALEZIć
10/10/2023 u 21:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kalezić: Abazovićeva sposobnost daleko prevazilazi Spajićevu, nužno je da bude u Vladi

Govoreći o Spajiću i pregovorima oko formiranja nove Vlade, Kalezić ocjenjuje da je kod Spajića evidentno odsustvo transparentnosti

Nužno je da premijer Dritan Abazović bude u novoj Vladi Crne Gore, a njegova sposobnost daleko prevazilazi sposobnost mandatara Milojka Spajića, smatra politički analitičar Predrag Kalezić.

- Abazović će da preklopi Spajićevu političku figuru ako bude u ovoj Vladi. Zato ga Spajić i ne želi tamo. A ako Abazović ne bude u ovoj Vladi, neće biti valjana borba protiv kriminala”, kazao je Kalezić u emisiji “KlubA” na Televiziji A plus.

Govoreći o Spajiću i pregovorima oko formiranja nove Vlade, Kalezić ocjenjuje da je kod Spajića evidentno odsustvo transparentnosti.

- On uopšte ne komunicira sa novinarima- dodao je Kalezić.

Prema riječima Kalezića, Abazović smeta portfoliu DPS-a, uslužnim medijima DPS-a i uslužnom NVO sektoru, jer je pokrenuo brojne procese u Crnoj Gori.

- Zato je nužno da bude u novoj Vladi. Svako ko nameće teze da Abazović treba da se eliminiše iz Vlade ne želi dobro Crnoj Gori. Abazović je upravo svojim postupcimai potezima sklonio na stranu identitetska pitanja i omogućio da imamo valjan popis-  poručio je Kalezić.

Dotakavši se teme oko održavanja popisa, Kalezić je naveo da “svi oni koji na bilo koji način žele da ga odlože, braneći tu tezu da ambijent u državi nije povoljan, žele destabilizaciju Crne Gore”.

- Do sad nisam sreo građanina Crne Gore koji strepi od popisa. Tvrdim da je 2020. godine atmosfera u Crnoj Gori slobodnija i povoljnija za nekoliko kopalja- zaključio je Kalezić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:33