Милан Кнежевић / - фото: ДНП
23/08/2022 u 19:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Ispravljanje nepravde prema Zeti i Zećanima jednako važan kao izbor Sudskog savjeta

I po tom pitanju neće biti nikakvog kompromisa, a zetskom DPS-u ostavljam Veselina Veljovića, jer u potpunosti zaslužuju jedan drugog,samo neka skinu Migovu sliku sa frižidera u stranačkim prostorijama da im ne izaziva gorušicu i aritmiju, naveo je on

Nepostojeći opštinski odbor DPS - a Zete na čelu sa Veselinom Veljovićem umjesto da se zavuče u pacovske rupe svog beščašća i beskičmenosti ponovo je pristao da iznajmi ime za saopštenje koje im je napisao Ivan Vuković, jer je njegova fotelja važnija od interesa 20 hiljada građana Zete, poručuje jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

- Ali kad je zetski DPS u pitanju ništa i ne bi trebalo da začudi crnogorsku javnost, jer se radi o “herojima” izašlim iz koverte Miga Stijepovića koji su se pred Milivojem Katnićem u tužilaštvu međusobno optuživali ko je više otkupio ličnih karata i ko je bolje špijao rođake, kumove, prijatelje i komšije. I dok ih je Migo Stijepović porodično zapošljavao, otplaćivao zelenaške dugove, završavao prvi razred osnovne škole, dijelio penzije i tuđu njegu, liječio po Beogradu i Turskoj, bio im je draži od roditelja i rođene djece, naveo je Knežević.

Međutim, kako navodi, otkad je Veselin Veljović postao prvi DPS Zećanin, a Migo pegla trenerke za Spuž i više im nije potreban osim za pljuvanje po njemu, ova neimenovana družina koja se ne smije potpisati imenom i prezimenom, slavi pogibiju Zete, i činjenicu da će 20 hiljada građana zavisiti od državne milostinje jer su joj oduzeli najvažnije privredne resurse.

- Tako su ponovo potvrdili svoj janičarski mentalitet još od vremena Miomira  Mugoše,  kad su  šerifu sa Mareze darivali aerodrom, Srpsku, Botun, Ljajkoviće i Vranjinu. Ako je dobijanje ovakve invalidne opštine uspjeh onda je trebalo da se junaci iz zetskog DPS- a potpišu imenom i prezimenom, ali i oni nesrećnici znaju da se ne smiju potpisati, jer nigdje u Zeti ne bi mogli kročiti, a da ne dobiju prezir i gađenje svakog čestitog Zećanina bez obzira na političku pripadnost. A kako ih građani Zete doživljavaju najbolje su pokazali rezultati prošlih izbora, a pokazaće i svaki sljedeći, jer su od zetskog DPS- a ostali dugmići, i nikakvi antizetski zakoni im ne mogu pomoći da dobiju povjerenje naroda, dodaje on.

Prema Kneževićevim riječima, pošto zetski janičari ne mogu doživjeti tu vrstu milosti da vide sultana Đukanovića, iskoristiće priliku da ih još jednom obavijesti, ali i njega i sve druge koji očekuju razgovore o prevazilaženju društveno političke krize nakon pada Vlade Dritana Abazovića.

- Svako ko bude želio da pregovara sa Milanom Kneževićem i strankom čiji je predsjednik o formiranju nove vlade od parlamentarne većine iz 30. avgusta, ili formiranju prelazne vlade koja bi trebalo da organizuje izbore, mora da zna da je zakonsko ispravljanje nepravde prema Zeti i Zećanima preduslov jednako važan kao izbor članova Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i VDT-a. I po tom pitanju neće biti nikakvog kompromisa, a zetskom DPS-u ostavljam Veselina Veljovića, jer u potpunosti zaslužuju jedan drugog,samo neka skinu Migovu sliku sa frižidera u stranačkim prostorijama da im ne izaziva gorušicu i aritmiju, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2022 15:57