/ Foto: RADE KOPRIVICA
14/06/2022 u 16:29 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДФ нема подршку за оцјењивање и смјењивање Кривокапића

Ранко Kривокапић није ни требао да се нађе у влади Црне Горе, јер је његов СДП на изборима послат у опозицију, сматра Маја Вукићевић из ДНП-а

Предсједник Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић најавио је недавно да ће овај савез упутити позив за интерпелацију министра спољних послова Црне Горе Ранка Кривокапића због изазивања националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости.

image
Foto: IVAN PETROVIC-IPE

Међутим, остаје нејасно са киме би ДФ гласао за интерпелацију министра. Посланица ДНП-а Маја Вукићевић каже за "Дан" да очекујеу подршку опозиције.

image
Foto: IVAN PETROVIC-IPE

– Прије свега Демократске Црне Горе, али очекујем да се и остале опозиционе партије негативно изјасне о раду Ранка Kривокапића. Биће интересантно видјети и да ли Социјалистичка народна партија подржава изјаве које Ранко Kривокапић даје о Србији као и његово недолично обраћање министру спољних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову. Ранко Kривокапић није ни требао да се нађе у Влади Црне Горе, јер је његов СДП на изборима послат у опозицију. Неодговорним понашањем Социјалистичке народне партије и ГП УРА добио је прилику да као политички пензионер уђе у владу и да својим поступцима нарушава односе са другим државама, прије свега са Србијом – наводи Вукићевић.

Из Демократске Црне Горе нијесмо успјели да добијемо информацију хоће ли подржати овај предлог ДФ-а, али и уколико подрже, немају већину.

Из Социјалистичке народне партије (СНП) нам је незванично саопштено да неће подржати ово нити обарати колеге из извршне власти. Демократска партија социјалиста (ДПС) је такође против овог предлога. Из ГП УРА нам је саопштено да неће подржати Кривокапићеву интерпелацију, те да је њихов став и логичан.

Лидер ДНП-а Милан Кнежевић појашњавајући овај потез наводи да је рушећи све демократске стандарде и правила, у Црној Гори под протекторатом амбасада, створен шизофрени амбијент, да они који су изгубили на изборима буду проглашени за побједнике и тумаче народне воље, а они који су побиједили, бивају проглашени за државне непријатеље и узурпаторе демократије.

Из СДП-а, чији је Кривокапић почасни предсједник, наведено је да је најава о покретању интерпелације против министра Kривокапића само доказ панике антиевропских и прокремаљских структура у Црној Гори.

– Путинова послуга у Црној Гори је свјесна да губи још једну битку у покушају да од Црне Горе направи руску губернију или провинцију Вучићевог српског света. При томе, није свјесна да им због тога није крив СДП ни министар Kривокапић, већ њихова освједочена назадна и антицивилизацијска политика – наводе они.

Истичу и да није лоше да ДФ интерпелацијом поново тренира опозициону кондицију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. jun 2024 02:36