/ SDP
25/01/2024 u 13:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kongres SDP-a 3. februara, kandidat za predsjednika Ivan Vujović

U predlogu deklaracije ističe se da je samo "snažno građansko društvo – garancija stabilne Crne Gore, jer je na sceni duboka politička kriza i borba između dva koncepta budućnosti Crne Gore – građanske, sekularne države, navodi se u saopštenju

Socijaldemokratska partija (SDP) održaće kongres 3. februara ove godine u Podgorici.

Kako je saopšteno iz SDP-a, partija je održala sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora na kojima su usvojena ključna dokumenta vezana za održavanje XI Kongresa partije.

- Na kongresu će se, pored predsjednika i zamjenika predsjednika, birati i novi saziv Glavnog odbora, koa i Statutarne i Nadzorne komisije. Kandidat za predsjednika je Ivan Vujović, a zamjenika predsjednika Petar Odžić. Takođe, biće usvojena i politička Deklaracija "Čvrst temelj za novo vrijeme - Jednakost, Pravda, Evropa" što je ujedno i slogan pod kojim se Kongres održava - navodi se u saopštenju.

U predlogu deklaracije ističe se da je samo "snažno građansko društvo – garancija stabilne Crne Gore, jer je na sceni duboka politička kriza i borba između dva koncepta budućnosti Crne Gore – građanske, sekularne države, jednakih prava građana i nacionanih kolektiviteta, i sa druge strane nacionalističkih i klerikalnih pretenzija da ustroje ili podijele Crnu Goru po nacionalnim i vjerskim šavovima".

U Deklaraciji se, između ostalog, navodi da je  "pravda je temelj države i društvenog sklada i da svaka politika koja želi da vodi državu mora imati jasan stav i otklon od pogubnih korupcionaško-kriminalnih praksi koje su u prethodnom periodu kontaminirale mnoge segmente sistema i institucija".

- Socijaldemokratska partija će težiti objedinjavanju ukupnog reformskog i progresivnog potencijala crnogorskog društva kako bi se jacao otpor  društvenim devijacijama i retrogradnim trendovima koji prijete i Crnoj Gori i regionu - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:11