/ - FOTO: SAšA MATIć - MOMO KOPRIVICA
21/12/2023 u 12:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koprivica: Potrebno ubrzanje procedure izbora novog Savjeta ASK-a

Da ne bi oni koji su od nenadležnih lica primali naloge sms porukom "oderi", srozavali ugled jedne institucije koja je od ključnog značaja za borbu protiv korupcije i eu integracije", naveo je Koprivica

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica uputio je inicijativu predsjedniku Skupštine Andriji Madniću za pokretanje procedure izbora novog Savjeta ASK jer je istom mandat istekao još 31. jula ove godine, a u odnosu na koju je uslijedio pozitivan načelan odgovor.

- Po uzoru na svoju mentorku Vesnu Medenicu, metodologija rada direktorice ASK-a je uvođenje vladavine straha u instituciju. Umjesto neselektivne primjene zakona, aktivnost ASK je svedena na pritiske i prijetnje zaposlenima, napisao je Koprivica na mreži X.

U cilju oporavka ove institucije, potrebno je ubrzanje procedure izbora novog Savjeta ASK-a "da ne bi oni koji su od nenadležnih lica primali naloge sms porukom "oderi", srozavali ugled jedne institucije koja je od ključnog značaja za borbu protiv korupcije i eu integracije", naveo je Koprivica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:54