Kovačević / Foto: Matica srpska, Arhiva
21/01/2023 u 21:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević: Pjevao sam na dočeku "Od glave Zete", nikom neću da se pravdam

Ne treba da se odričemo svoje istorije. Ovo nije 1948. godina. Ako imaju negdje Goli otok, ja tamo ići neću, kazao je on

Funkcioneri DPS-a i njihova djeca u Srbiji se izjašnjavaju kao Srbi da bi dobili neke povlastice u Beogradu, kazao je večeras predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, gostujući u emisiji na TV Prva. 

- Srbija je nama najbliža zemlja - kazao je on. 

Kovačević je kazao da se u našoj državi postoje dvostruki aršini, pošto se drugi narodi u Crnoj Gori slobodno nacionalno izjašjavaju.

- DPS je godinama uništavao državu, a dobre stvari za našu zemlju uradili su upravo političari Srbi - istakao je Kovačević. 

Govoreći o dočeku pravoslavne Nove godine, Kovačević je kazao da je pjevao pjesmu "Od glave Zete do grada Spuža" i da se zbog toga nikome neće pravdati.

- Ne treba da se odričemo svoje istorije. Ovo nije 1948. godina. Ako imaju negdje Goli otok, ja tamo ići neću. Mi smo tu sa narodom. Znamo da se na proslavi kod Duška Markovića pjevalo "Nad Kraljevom živa vatra seva", pa on nije četnik- kazao je Kovačević. 

Komentarišući izjavu predsjednika opštine Tuzi Nika Đeljošaja koji je rekao da je svim Albancima matica Albanija, gradonačelnik Mojkovca Vesko Delić kazao je da ne može da zamisli šta bi se desilo kad bi on kazao da će Mojkovac jednog dana biti dio unije gradova u Šumadiji.

- U Skupštini Srbije je bilo razgovora o investicijama i saradnji. U svom kabinetu sam istakao trobojku i to je sasvim prirodna stvar- zaključio je Delić. 

Predsjednik SO Danilovgrad Velimir Đoković kazao je da u Beograd nisu išli krijući te da je sjednicu iz srpskog parlamenta prenosila Skupština Srbije na svom parlamentarnom kanalu.

- Hajka je nas, a ne na naš rad- poručio je Đoković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. mart 2023 06:49