/ liberalna partija
08/07/2022 u 20:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

LP: Odmah pokrenuti pitanje nepovjerenje Vladi

Liberalna partija vjerovala je da ova Vlada, nakon poražavajućih poteza one Krivokapićeve, ima makar malo vizije kuda Crna Gora treba da se kreće, što je garantovano i podrškom naših međunarodnih partnera, no to očigledno nije tako, navode oni

Liberalna partija poziva sve držatvorne, građanske partije da odmah zajednički pokrenemo pitanje povjerenja ovoj Vladi Crne Gore u Skupštini.

- Današnji akt političkog nasilja I bahatosti kroz nepoštovanje volje najvećeg diiela parlamentarne većine i velikog dijela same Vlade, te izigravanje Sporazuma na kojem počiva ova Vlada od strane premijera, ozbiljan su udarac Crnoj Gori i njenoj evropskoj i demokratskoj perapektivi ali i njenom ukupnom identitetu i ustavnom ustrojstvu.  Današnja podrška nakaradnom tekstu temeljnog ugovora sa SPC u Crnoj Gori od strane krnje Vlade koja je bila u polovičnom sastavu, kap je koja je prelila čašu. Ovako ozbiljno pitanje ne može se rješavati "preko koljena" uz ignorisanje savjeta svih važnih faktora, i građana i partija većine i stručne javnosti i civilnog sektora i međunarodne zajednice- navode u saopštenju. 

Kako su poručili, kako su i odluke prijethodne Vlade koje su donesene silom na sramotu, netransparentno i bez dijaloga uz veliko protivljenje javnosti, naprosto pale i poništene, tako će i ova odluka trajati taman dok traje ova Vlada a možda i kraće.

- Liberalna partija vjerovala je da ova Vlada, nakon poražavajućih poteza one Krivokapićeve, ima makar malo vizije kuda Crna Gora treba da se kreće, što je garantovano i podrškom naših međunarodnih partnera, no to očigledno nije tako. Crnoj Gori su u ovom trenutku potrebne reforme koje će nas vratiti na poziciju lidera evropskih integracija i jedinstven stav oko važnih pitanja čije rješavanje će nas dovesti u poziciju skorog članstva u EU. Umjesto toga, premijer nam nudi klerikalizaciju, legalizovanje nadmoći crkvene nad državnom vlašću i usmjerava Crnu Goru kako odgovara nekom drugom a ne njoj samoj. To ćemo hitno zaustaviti- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 02:44