Andrija Mandić i Gert Jan Kopman / - IGOR SLJIVANCANIN
13/02/2024 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić sa Kopmanom: Crna Gora u poziciji favorita u procesu evropskih integracija

Gert Jan Kopman je tvorac novog Plana rasta za Zapadni Balkan

Predsjednik Skupštine sa generalnim direktorom Generalnog direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopmanom

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Briselu, tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu sa Gert Jan Kopmanom, generalnim direktorom Generalnog direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju.

Predsjednik Skupštine je iskazao da je formula za uspjeh na evropskom putu kvalitetna saradnja između Vlade i Skupštine i postizanje jedinstva u samom parlamentu.

Mandić je istakao da “želimo da zadržimo poziciju favorita u procesu evropskih integracija i taj posao okončamo punopravnim članstvom u Evropskoj uniji“

Mandić je istakao da je važno da građani osjete u praksi benefite koje Evropska unija može da pruži Crnoj Gori, kroz implementaciju novog Plana rasta za Zapadni Balkan, kojim je opredjeljeno šest milijardi eura za cijeli region.

On se zahvalio direktoru Kompmanu, idejnom kreatoru tog projekta, na snažnoj finansijskoj podršci zemljama regiona.

Mandić je takođe izrazio uvjerenje da će Skupština i vlada uraditi sve na ispunjenju zahtjeva predviđenih Planom rasta, kako bi prva sredstva iz ovog programa bila na raspolaganju prije juna ove godine.

Generalni direktor Kopman je istakao da izuzetno cijeni posjetu predsjednika Mandića i smatra da je ovo snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija.

Izrazio je zadovoljstvo novom energijom parlamentarne većine i posebno istakao važnu ulogu Mandića kao najiskusnijeg poslanika u Parlamentu, te apostrofirao značaj sprovođenja novog Plana rasta za Zapadni Balkan, gdje jednu od najvažnijih uloga ima upravo Skupština Crne Gore.

Kopman je iskazao uvjerenje da će predsjednik Mandić nastaviti da ima proaktivnu ulogu na evropskom putu Crne Gore i da će uložiti napore da se ovaj proces sprovede zbog konkrentih benefita građana Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:16