Mandić i Tilije / - IGOR SLJIVANCANIN
12/02/2024 u 16:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić sa Tilije: Za uspjeh na EU putu važna saradnja Skupštine i Vlade

Izrazio je spremnost da širokim dijalogom unutar Skupštine Crne Gore otvori put Vladi kada su u pitanju ispunjavanja privremenih mjerila - navodi se u saopštenju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Briselu, tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu sa Elijan Tilije, predsjednicom Predstavničkog doma Kraljevine Belgije.

- Mandić je izrazio uvjerenje da će Skupština i Vlada Crne Gore napraviti najbitniji iskorak na putu evropskih integracija. Istakao je da je Skupština uspjela da riješi veliki i dugogodišnji problem vezano za izbor VDT, Sudskog savjeta i izbora sudije Ustavnog suda i na taj način dala moćan alat u ruke Vlade Crne Gore koja vodi proces pristupanja naše zemlje EU - navodi se u saopštenju. 

Mandić je dodao da će Skupština nastaviti da rješava i druge probleme posebno kada je u pitanju njena nadzorna i kontrolna uloga, te da smatra da je formula za uspjeh na evropskom putu kvalitetna saradnja između Vlade i Parlamenta i postizanje jedinstva u samom parlamentu.

- Izrazio je spremnost da širokim dijalogom unutar Skupštine Crne Gore otvori put Vladi kada su u pitanju ispunjavanja privremenih mjerila - nevedeno je u saopštenju.

Tilije istakla je da je saradnja naša dva parlamenta odlična i na najvišem nivou.

Ona je pružila snažnu podršku evropskoj budućnosti Crne Gore iznoseći stav da je „Crna Gora u predvodničkoj poziciji u odnosu na druge zemlje Zapadnog Balkana“.

Predsjednica Tilije izrazila je zadovoljstvo nastavkom aspiracije Crne Gore prema EU, posebno kada su u pitanju dostignuća Skupštine Crne Gore i uputila ohrabrujuće poruke u pravcu ključnih reformi, sa akcentom na vladavinu prava.

Na samom kraju, predsjednik Mandić pozvao je predsjednicu Tilije u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:52