/ foto: Ivan Petrović
25/06/2022 u 11:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medojević: Državu treba zaslužiti i znati čuvati, mi to nismo znali

U Crnoj Gori najlakše je opljačkati državu i narod, poručio je Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, saopštio je da se država zadužila kod ABU DABI FONDA 50 miliona dolara za kreditiranje proljoprivredne proizvodnje.

- Kredite dijelio Petar Ivanović kao Ministar, račun (suprotno zakonu) otvoren u Prvoj banci. Pare dobili tajkuni bliski DPS, investicione elaborate radila (i naplatila) privatna firma Ministra Ivanovića. Tajkuni uzeli višemilionske kredite, platili provizije za korupciju kome treba, i novac prenijeli na neke druge račune ili jednostavno potrošili nenamjenski. I naravno, kredite ne vraćaju. Para nema, proizvodnje ni objekata, opreme, mehanizacije nema. Ostali dugovi. Vlada ni ne pokušava da aktivira obezbjeđenja za naplatu kredita, a mnogi i nemaju adekvatna obezbjeđenja, ili su višestruko manje vrijednosti od uzetih kredita. Ko će da vrati ove pare? Mi, narode. Oni su opljačkali državu, a država, tj. mi, ćemo to da platimo!!! Juče je Vlada političkih otpadaka platila 2,6 miliona dolara prvu ratu kredita koji su uzeli privatnici bliski režimu- naveo je Medojević.

Kako je istakao "oni uzeli milione, a mi vraćamo. Niko nije uhapšen niti krivično gonjen (osim Petra Ivanovića), ničija imovina nije zaplijenjena".

- Kredit nijesu vraćali Vektra Jakić, biznismena Dragana Brkovića, koja je dužna 3,81 milion dolara, IM Gradina iz Rožaja, Damira Škrijelja, koja duguje 3,66 miliona, Eko-Per iz Šavnika, Ljuba Perišića, sa dugom od 2,93 miliona, HM Durmiror Vladimira Kujundžića i Save Grbovića, koji duguje 2,43 miliona, Milkraft Leche Dragana Burića sa dugom od 3,23 miliona i Amanda iz Tuzi Veselja Ujkića, koja duguje 3,17 miliona dolara. Premijer Duško Marković je tada tvrdio da država neće trpjeti direktnu štetu, ukoliko se utvrdi nenamjensko korišćenje novca iz Abu Dabi fonda. Postoji obezbjeđenje na svaki ugovor o davanju kredita, na imovini ili garancijama, tako da ne postoji mogućnost da država trpi direktnu štetu. Jedina je šteta da se investicija ne realizuje, jer ona treba da pokrene nova radna mjesta, proizvodnju, jača bruto domaći proizvod (BDP) i puni budžet. Opet je Medo bio sve u pravu. Organizovana zločinačka aktivnost na najvišem nivou vlasti sa ciljem da se opljačka budžet i država Crna Gora. Idejni tvorac mag svih ”opuvavanja” države veliki bankar mađioničar Aco Đukanović- navodi u saopštenju.

Poručuje da naravno da "njegovi tužioci i sudije nijesu smjeli ni da pomisle da pokrenu krivične postupke prema ovoj kriminalnoj grupi. Kako kad im je Aco poslodavac i gazda".

- Plači voljena zemljo. Država je ozbiljna stvar. Nju treba zaslužiti i znati čuvati i braniti. Mi to nijesmo znali- zaključio je Medojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:13