/ Jakov Milatović - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
04/07/2023 u 10:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović čestitao Dan nezavisnosti SAD: Povezuje nas dugotrajno savezništvo

Ostajem posvećen daljem jačanju prijateljskih odnosa naše dvije zemlje i posebno se radujem predstojećoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, naveo je Milatović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je u ime građana Crne Gore i u svoje ime srdačne čestitke povodom 4. jula – Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država predsjedniku Džozefu Bajdenu uz najiskrenije želje za uspjeh i blagostanje prijateljskog američkog naroda.

- Crnu Goru i SAD povezuje dugotrajno savezništvo i opredijeljenost za iste principe poput slobode, demokratije, mira i prosperiteta. Crna Gora je zahvaljujući podršci svojih partnera, među kojima istaknuto mjesto imaju Sjedinjene Američke Države postala članica NATO, čime je unaprijeđena stabilnost naše države, ali i cijelog regiona Zapadnog Balkana. To cijenim izuzetno značajnim u vremenima brojnih izazova po naše zajedničke evroatlantske vrijednosti.

Uvjeren sam da će Crna Gora u periodu koji slijedi posvećeno raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende kako bi postala prva naredna članica Evropske unije. Osim toga, podjednako nam je važno jačanje kredibilne uloge Crne Gore u okviru NATO i snaženje regionalne saradnje.

Istovremeno, koristim priliku da zahvalim za srdačnu čestitku koju ste mi uputili povodom stupanja na dužnost. Čast mi je što su mi građanke i građani Crne Gore u tako velikom broju ukazali povjerenje, što predstavlja dodatnu obavezu da predano služim svojoj državi i budem predsjednik svih njenih građana.

Ostajem posvećen daljem jačanju prijateljskih odnosa naše dvije zemlje i posebno se radujem predstojećoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama- naveo je Milatović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:01