Jakov Milatović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
09/07/2023 u 10:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović: Očekujem skoro imenovanje ambasadora u Podgorici i Beogradu

Upitan o inicijativi "Otvoreni Balkan" rekao je da je prioritet članstvo u EU, i shodno tome neposredna privrženost Berlinskom procesu, ali da će se tim pitanjem svakako baviti novi parlament i nova vlada

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ocijenio je da je za razvoj odnosa Podgorice i Beograda vraćanje diplomatskog nivoa predstavljanja jedno od važnijih pitanja i da očekuje da dvije zemlje uskoro imenuju nove ambasadore.

- Normalno bi bilo da politički odnosi budu zamajac razvoja ekonomskih odnosa, a čini mi se da je u posljednjim godinama stanje bilo takvo da su se ekonomski odnosi razvijali uprkos neadekvatno dobrim političkim odnosima. Zato su moja očekivanja da uskoro imenujemo nove ambasadore Srbije u Crnoj Gori, kao i Crne Gore u Srbiji, rekao je Milatović za današnju Politiku.

Milatović je kazao uoči posjete Srbiji da odnosi dvije države idu uzlaznom putanjom od njegove inauguracije krajem maja i prisustva srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

On je rekao da na odnose Podgorice i Beograda gleda kroz prizmu dobrosusjedskih odnosa, što je nakon učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju (EU) jedan od njihovih najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta.

- Moja očekivanja u tom smislu su da u iskrenom i otvorenom razgovoru protresemo sva pitanja od značaja i obostranog interesa za naše države, rekao je Milatović.

Upitan o inicijativi "Otvoreni Balkan", predsjednik Crne Gore rekao je da je prioritet članstvo u EU, i shodno tome neposredna privrženost Berlinskom procesu, ali da će se tim pitanjem svakako baviti novi parlament i nova vlada Crne Gore.

"Bilo koja ekonomska inicijativa koja donosi novu vrijednost u smislu smanjenja barijera i jačanja ekonomske aktivnosti u regionu, uz uslov da se ne kosi sa principima Berlinskog procesa, može biti korisna", rekao je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jul 2024 09:13