Milatović i Felten / Kabinet predsjednika
20/06/2023 u 18:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Podrška Njemačke za brži napredak Crne Gore ka EU za nas veoma važna

Crna Gora ne treba da čeka druge već da preduzme sve neophodne korake i fokusira se na reforme potrebne za ubrzanje procesa evropskih integracija. Vjerujem da je sada pravo vrijeme za to i vrata EU su otvorena, kazao je ambasador Felten

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je ambasadora Njemačke Petera Feltena i u razgovoru ocijenio da Crna Gora kao predvodnica procesa pristupanja prepoznaje politički momenat i šansu da se taj proces ubrza.

“Podrška i glas Njemačke za brži napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji za nas je veoma važan. U tom kontekstu, smatram da je neophodno da se, nakon konstituisanja Parlamenta, ratifikuju tri sporazuma koja su dio Berlinskog procesa kao i da se izglasaju imenovanja u pravosuđu, povodom čega sam već pokrenuo unutrašnji dijalog sa političkim subjektima, koji ću vrlo brzo nastaviti”, kazao je predsjednik Milatović.

On je podsjetio na nedavni susret sa kancelarom Njemačke Olafom Šolcem i specijalnim izaslanikom Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom kojima je prenio poruku o riješenosti Crne Gore da postane prva sljedeća članica Evropske unije.

Ambasador Felten kazao je da bi ovakvi potezi parlamenta bili važan signal pred predstojeći izvještaj Evropske komisije o napretku zemlje.

“Crna Gora ne treba da čeka druge već da preduzme sve neophodne korake i fokusira se na reforme potrebne za ubrzanje procesa evropskih integracija. Vjerujem da je sada pravo vrijeme za to i vrata EU su otvorena”, kazao je ambasador Felten.

Sagovornici su ocijenili da su nedavni parlamentarni izbori u Crnoj Gori protekli mirno i u demokratskom duhu, što govori o sazrijevanju crnogorskog društva u cjelini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:30