Milatović i Zadić / - KABINET PREDSJEDNIKA CRNE GORE
26/03/2024 u 19:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović-Zadić: Potvrđena snažna podrška Austrije evropskom putu Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je ministarku pravde Republike Austrije Almu Zadić i tom prilikom konstatovani su odlični i prijateljski odnosi dvije zemlje, te potvrđena snažna podrška Austrije našem evropskom putu.

Predsjednik Crne Gore je podsjetio na rezultate koje je naša država postigla u prethodnom periodu, posebno na polju jačanja vladavine prava i nezavisnosti institucija, dodajući da će dobijanje IBAR-a biti jasan pokazatelj napretka i dodatan impuls ubrzanju integracionog procesa naše zemlje.

Naglasio je značaj podrške Austrije i kroz podizanje svijesti ostalih članica o važnosti snaženja politike proširenja, kada je u pitanju Crna Gora.

Ministarka Zadić je navela da zvanični Beč cijeni napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila na unutrašnjem planu i iskazala punu podršku daljim reformskim procesima.

Dodala je da naša država predstavlja značajnog partnera Austriji na Zapadnom Balkanu koja svojim primjerom pruža važan doprinos jačanju stabilnosti i napretku regiona.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo povodom odlične bilateralne saradnje u brojnim oblastima sa akcentom na odbranu, unutrašnje poslove, jačanje vladavine prava i unaprjeđenje demokratskih standarda, te istaknuta potreba unaprjeđenja saradnje na ekonomskom planu i većeg prisustva austrijskih investicija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:00