Mladen Mikijelj / - MEDIABIRO
23/05/2024 u 12:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mladen Mikijelj: Budva mora biti grad svih njenih građana

Koalicija "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" održala je sinoć pobjedničku konvenciju u susret lokalnim izborima koji su zakazani za nedelju, 26. maja.

Mladen Mikijelj, budući predsjednik koji ujedinjuje, okupio je snage od 30. avgusta 2020. godine - Novu srpsku demokratiju (NSD), Demokratsku narodnu partiju (DNP), Pokret za promjene (PZP), Socijalističku narodnu partiju (SNP), Ujedinjenu Crnu Goru, Pravu Crnu Goru, Slobodnu Crnu Goru, DEMOS i Radničku partiju.

- U nedelju ne biramo samo odbornike u lokalnom parlamentu, u nedelju ne biramo samo predsjednika Opštine. U nedelju biramo u kakvoj Budvi ćemo živjeti. Na izborima u nedelju odlučujemo da li će Budva ponovo krenuti unazad ili ćemo ići naprijed i graditi otvorenu Budvu. U nedelju odlučujemo da li će Budva biti podijeljeni grad ili ćemo putem stabilnosti i jednakosti graditi budućnost Budve. U nedelju odlučujemo da li će Budva biti grad po mjeri svih njenih građana, grad gdje smo svi jedinstveni, gdje nema podijeljenih, skrajnutih, poželjnih i nepoželjnih - naveo je Mikijelj.

Budva mora biti grad svih njenih građana, naglasio je.

- Obećavam sa ovog mjesta danas da ću sa istom hrabrošću sa kojom sam vratio trajektnu liniju Kamenari – Lepetane građanima Crne Gore, donio više miliona eura u državni budžet i stvorio preduslove za realizaciju kapitalnih projekata, raditi na jedinstvu i stabilnosti. Obećavam da ću sa istom energijom sa kojom sam kao predsjednik Odbora za finansije 2016. sa drugim dobrim ljudima iz Budve spriječio bankrot ovoga grada, raditi na napretku Budve - naveo je nosilac liste.

Podršku Mladenu Mikijelju i koaliciji "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad", na  sinoćnoj konvenciji, pružio je i predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić. Naveo je da će prioriteti ove liste biti da se završe šetalište i bolnica u Budvi.

Mikijelj: Svi da radimo za budućnost Budve, dosta je podjela

- Budvu ne smijete da dijelite, u Budvi ne smijete da se ogovarate, Budva treba u potpunosti da se pomiri, kao što mi želimo da pomirimo Crnu Goru. Stabilnost Budve i Crne Gore je preduslov za naš ekonomski napredak. Mi nećemo ni po koju cijenu dozvoliti da se Demokratska partija socijalista vrati na vlast ni u Budvi, ni u Crnoj Gori. Upravo zbog toga što smo mi garant da se DPS neće vratiti i da nikada nismo dilovali i glasali sa DPS-om, to će biti ono što će da nagradi Budva i Crna Gora - naveo je Mandić.

Podršku Mladenu Mikijelju ukazao je i predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević.

- I sad saopštavamo da je naš jedini protivnik bio i ostao Demokratska partija socijalista koja je personifikacija i za uništavanje Crne Gore i za uništavanje Budve. Ono što smo uradili 30. avgusta, a kasnije 23. oktobra, treba da odbranimo na ovim izborima 26. maja - ukazao je Knežević.

Poseban značaj mlade snage koja čini ovu koalicionu listu istakao je predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević koji je prenio riječi podrške predstavnika i drugih crnogorskih lokalnih samouprava.

- Od ponedeljka ćemo imati još jednog mladog čovjeka na čelu lokalne samouprave iz naše koalicije „Za budućnost Crne Gore“. Lideri našeg političkog pokreta uvijek su odlučni da daju šansu mladosti koja umije i zna da radi. Imate mladost, iskustvo i dosljednost u onoj politici koju zastupamo  i-spričao je Kovačević.

Značaj te borbe na sinoćnoj konvenciji je istakao i predsjednik Socijalističke narodne partije, Vladimir Joković.

- Oni koji misle o budućnosti, sigurno nikad neće dozvoliti da budućnosti nema, oni koji bi htjeli da nas vraćaju u neku mračnu prošlost moraju shvatiti da su oni njihovo vrijeme potrošili ili je vrijeme potrošilo njih. Nije svejedno kakva će biti Budva, koja nije samo prijestonica turizma u Crnoj Gori, Budva je kraljica Mediterana, od Budve će krenuti sve kako treba i u Crnoj Gori - naveo je Joković.

Na sinoćnoj konferenciji istaknuto je da ova lista njeguje jednakost i pruža podršku jačanju položaja žena u politici, te su se prisutnima obratile i kandidatkinje za odbornice sa ove liste.

- Osjećam da smo kao tim svi jednako spremni da budemo realizatori svih budućih promjena u našem gradu, da stvorimo našim građanima što bolje uslove za život, precrtamo sve površinske razlike koje postoje među nama, pošaljemo podjele u prošlost, a progres stavimo u sadašnjost - istakla je kandidatkinja za odbornicu, Verica Kaljević.

Kandidatkinja za odbornicu, Marina Duletić je sigurna da jedinstvo koje imaju i stabilnost koju nudie građanima Budve donosi napredak.

- Za mene je lično napredak kada svi naši sugrađani, od najmlađih do najstarijih imaju osjećaj sigurnosti, topline, da su opušteni u svom gradu i da ne živimo u mraku koji je vladao 30 godina. Želimo bolje Budvi, da radimo za građane Budve, da smo dostupni našim građanima - dodala je kandidatkinja za odbornicu, Marina Duletić.

Značajnu ulogu u predizbornoj kampanji koalicione liste "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" imao je i kandidat za odbornika, direktor Turističke organizacije Budve, Nemanja Kuljača.

- Svjesni smo da Budva mora da bude nosilac pozitivnih ideja. Drago nam je što su građani Budve to prepoznali i što će nam dati šansu da u djelo sprovedemo ono što smo zacrtali u našem programu. Mi smo svoju viziju napretka i razvoja Budve saopštavali na civilizovan i stručan način, korektno smo se odnosili prema svojim političkim protivnicima, jer je to preduslov da krenemo krupnim koracima ka ostvarenju ideje Budve kao otvorenog grada -  poručio je Kuljača.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 17:36