/ FOTO - IVAN PETROVIC-IPE
31/01/2024 u 23:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mugoša: Isticanje zastava regulisano Ustavom, to nije pitanje ličnog stava

On je naveo da se identitetskim pitanjima upravo bave oni sa kojima Spajić vrši vlast - i na državnom i na lokalnom nivou

Isticanje zastava nije pitanje ličnog stava, želja, inspiracija i pošalica, već nešto što je regulisano Ustavom i zakonima, poručio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

Podsjećamo, premijer Spajić je danas, odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja puta Kolašin - Mataševo, između ostalog, rekao da "nema vremenada se bavi identitetskim stvarima,zastavama i fakultetima za jezike".
 

- Kabineti nosioca državnih institucija nisu svojina pojedinaca pa da ih mogu ukrašavati zastavama koje njima intimno odgovaraju…Ukoliko se nekome ne dopadaju postojeća normativna rješenja, zna se koji je put za njihovu izmjenu - kazao je Mugoša na društvenoj mreži Iks (X).

On je naveo da se identitetskim pitanjima upravo bave oni sa kojima Spajić vrši vlast - i na državnom i na lokalnom nivou.

- Zastavama, himnom, jezikom i sličnim se u kontinuitetu bave i na njima insistiraju i državnom i na lokalnom nivou upravo oni sa kojima Spajić vrši vlast, odnosno određeni konstitueti vlasti čija je to suština političkog djelovanja. Generalizovanje, relativizacija i iznadsituašenje nije put ka jačanju savremene i na vladavini prava zasnovane Crne Gore, buduće članice - zaključio je Mugoša.

Vujović: Malo više ozbiljnosti Spajiću ne bi škodilo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:46