Nikolić i Gorčević / - FOTO: VLADA CRNE GORE/SASAMATIC
24/04/2024 u 14:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Crna Gora svijetla tačka u regionu

Namjera je Vlade da unapređuje kapacitete kako bi pružili snažan oslonac svim važnim procesima na putu ka EU i ostvarenju ciljeva održivog razvoja, rekao je generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić.

On se sastao sa šefom Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingveom Engstromom, stalnom predstavnicom Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom i ministarkom evropskih poslova Maidom Gorčević.

Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan; Gorčević: Crnoj Gori 400 miliona eura

Kako piše u saopštenju Vlade, sa njima je razgovarao o mogućnostima saradnje i podrške Reformskoj agendi u skladu sa zahtjevima Plana rasta za Zapadni Balkan.

Na sastanku je ocijenjeno da je Crna Gora država sa kojom se ozbiljno razgovara o svim pitanjima vezano za integracije i da kao takva predstavlja primjer i svijetlu tačku u regionu.

- Ohrabren sam jer vidim jaku posvećenost reformskom procesu i sveobuhvatan pristup reformskim procesima u Crnoj Gori - istakao je šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori Ingve Engstrom.

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori Ekatarina Paniklova istakla je  važnost saradnje i pohvalila umrežavanje institucija na čelu sa Generalnim sekretarijatom Vlade.

Sastanku je prisustvovala ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i zamjenica generalnog sekretara Vlade Irena Vućić Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:57