/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
18/06/2022 u 16:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одовић о саставу Комисије за стамбена питања: Конатар спинује, а грађани су преварени

Грађанима је након јучерашње сједнице прилично јасно да “договор стан гради”, каже бивши секретар у Министарству финансија

Бивши државни секретар Министарства финансија и социјалног старања Јанко Одовић реаговао је поводом новог састава Kомисије за стамбена питања на јучерашњој сједници Владе.

Пешић саму себе контролише како је добила кредит од Владе

Реаговање преносимо интегрално: 

Након именовања новог састава Kомисије за стамбена питања, и то на предлог пресједника Владе, Дритана Абазовића, посланик Милош Kонатар је покушао да спинује говорећи да је главно питање у вези са комисијом да ли је она постојала у ранијим саставима Владе или није.

Посланик Kонатар ово очигледно ради из два разлога. Први је да је нова чланица поменуте Kомисије Наташа Пешић, савјетница Предсједника Црне Горе и чланица ГО ДПС и генерална секретарка Владе Душка Марковића.

Оно што је посебно интересантно је што је дотична и сама добила стан од ове Kомисије, те није јасно како ће она и “поједина техничка лица” , такође именована за чланове комисије, преиспитати додјелу станова себи и својим партијским колегама.

Други разлог је што је наведено преиспитавање додјеле станова већ извршио Савјет за борбу корупције на високом нивоу који је формирала 42. Влада, а којим је предсједавао управо лидер ГП УРА и садашњи премијер Абазовић.

Подсјећам да је извршна директорица МАНС-а Вања Ћаловић за само пар мјесеци рада овог Савјета открила више незаконитости приликом дођеле станова функционерима ДПС, СДП, СД и БС, односно вишемилионску (25 мил.еура) похару новца грађана овим путем.

Kако ни Абазовић као предсједавајући овог Савјета, а ни актуелна већина нису урадили ништа поводом ових налаза, јасно је да се причом о преиспитивању рада претходних комисија само желе преварити грађани, којима је након јучерашње сједнице прилично јасно да “договор стан гради”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:31