Saslušanje žitelja Šavnika / - FOTO: BOŽO JELOVAC
09/12/2022 u 10:07 h
Božo JelovacBožo Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šavničani pred tužilaštvom zbog ometanja izbornog procesa: Po cijenu života nećemo popustiti

Okupili su se i mladi Demokratakog fronta, čija je namjera da podrže stanovnike Šavnika u borbi da ne dozvole da DPS dovede u ovu varošicu glasače iz drugih sredina i na taj način riješi izborni rezultat

U pljevaljakom Osnovnom tužilaštvu jutros je počelo saslušavanje žitelja Šavnika, i clanova Frontal, protiv kojih je podnijeta krivična prijava usled ometanja izbornog procesa.

Okupili su se i mladi Demokratakog fronta, čija je namjera da podrže stanovnike Šavnika u borbi da ne dozvole da DPS dovede u ovu varošicu glasače iz drugih sredina i na taj način riješi izborni rezultat.

Izborna volja je nešto što je zaštićeno pravom i Ustavom, saopštila je Ana Jović predsjednica Kluba mladih Nove srpske demokratije.

- Tu smo da podržimo građane Šavnika u njihovoj borbi da zaštite svoja izborna prava. Mi se nadamo da će oni istrajati u toj borbi i da će imati podršku institucija, navela je Jović.

Istakla je da je neophodno da se u svakoj opštini zna tačan broj stanovnika kako do ovakvih slučajeva ne bi dolazilo.

Jadranko Ašanin je kazao da se loše osjećaju jer građani drugih opština dolaze da odlučuju.

- Ne daju nama da mi odlučimo o našoj sudbini, a ovo će dugo potrajati jer po cijenu života a i kazne nećemo im popustiti. Smatramo da je pravda na našoj strani, naveo je Ašanin.

Dodao je da "pare rade", a upisano je oko 130 spornih glasača koji ne žive u Šavniku.

Saslušani su Jadranko Ašanin, Sava Ašanin, Radule Lazović, Radomir Zeković, Nedjeljko Karadžić, Dragan Bulatović, Marko Vujačić, Milinko Lukovac, Dejan Gašević, Milisav Aleksić, Boris Todorović.

Saslusanje vrši pomocnik Osnovnog drzavnog tužioca Ivan Gačević.

Optužni predlog zbog krivičnog djela povreda prava glasanja

Pljevaljsko Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku optužni predlog protiv M.Č. i S.L. iz Šavnika zbog krivičnog djela- povreda prava glasanja, prenosi agencija Mina.

Iz pljevaljskog tužilaštva saopšteno je da se optuženima stavlja na teret da su 23. oktobra na biračkom mjestu Škola u Mokrom u Šavniku, kao član, odnosno zamjenik člana biračkog odbora, na protivpravan način spriječili da glasa, birač koji je upisan u birački spisak.

Na dva biračka mjesta u Šavniku u nedjelju će osmi put biti ponovljeno glasanje.

Na tim biračkim mjestima u prethodnih šest izbornih ciklusa prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora iz Koalicije "Za budućnost Šavnika", nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:05