/ Фото: Саша Матић
28/05/2021 u 13:39 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пахор са Кривокапићем: Помирење у Црној Гори је једини пут

Упућујем подршку настојањима Владе да слиједи пут толеранције, поручио је словеначки премијер

Предсједник Владе Здравко Kривокапић борави у радној посјети Словенији, а данас се састао са предсједником  Словеније Борутом Пахором.

- Наша перспектива је у Европској унији, и за то немамо и не тражимо алтернативу - саопштио је Kривокапић на састанку са словеначким предсједником.

Како је казао, географска близина и заједничка историја наших земаља доприносе доброј сарадњи у свим областима.

- То је посебно значајан фактор на нашем европском путу. У Словенији имамо снажан ослонац и путоказ у ком првцу да усмјеравамо наше интеграционе амбиције. Захвални смо Вам на томе - истакао је Кривокапић. 

Према његовим ријечлима, грађанска Црна Гора слиједи пут толеранције, разумијевања, поштовања и мира, те би требало да се више окрене социјалној правди и економској политици.

Пахор је упутио подршку настојањима Владе Црне Горе да ради на јачању грађанске државе, што је добра порука и осталим земљама Западног Балкана које желе у ЕУ.

Нагласио је и да је помирење у Црној Гори једини пут.

Саговорници су се такође сагласили да је Црна Гора на стабилном курсу по питању чланства у Европској унији, те да је у напредном периоду потребно суочавање са изазовима, посебно у поглављима 23 и 24, како би се наставила добра динамика и стекли услови за завршетак преговора о приступању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:32