Pokret evropa sad / - PES
19/03/2024 u 09:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

PES: Politička stabilnost će omogućiti dobijanje IBAR-a i nastavak unapređenja standarda

Nakon konkretnih dosadašnjih rezultata Vlade i Skupštine Crne Gore, PES će se zalagati za stabilnost i posvećenost u daljem radu.

Deblokiranjem pravosudnih institucuja, uvećanjem minimalnih penzija i konkretnom finansijskom i logističkom podrškom naših međunarodnih partnera za jako kratak vremenski period, najbolja su preporuka da se sa posvećenim radom i isporukom rezultata mora nastaviti.

Kakos e dodaje u saopštenju Pokreta Evropa sad (PES), "kada imamo kompletirane i funkcionalne institucije, ne postoji rizik za sprovođenje radnji ili zloupotreba, koje nisu u skladu sa pravnim tekovinama".

Politička stabilnost će omogućiti da osim uvećanih penzija, u obavezujućim rokovima, obezbijedimo najavljeno uvećanje minimalnih i prosječnih zarada, navodi se u saopštenju.

- Nakon što smo dobili bespovratnu finansijsku podršku od Evopske komisije vrijednu oko 250 miliona eura za nastavak gradnje autoputa, dobijanje IBAR-a i zatvaranje pregovaračkih poglavlja, doprinijeće da se standard građana Crne Gore dodatno unaprijedi - ističe se u sopisu. 

Stoga, svjesni smo odgovornosti, ali imamo odlučnosti da realizujemo sve ono što građani Crne Gore od nas očekuju, poručuju iz PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:42