Зденка Поповић / - Зденка Поповић
12/06/2022 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Повратком "бивших" на власт традиција партијског запошљавања ће се наставити

Само пар мјесеци касније, како додаје, за вријеме техничког мандата бивше власти, односно, бившег менаџмента (до 31. децембра 2020.) у ЦЕДИС-у се број запослених на неодређено драстично увећава и износио је 1.323.

Информације које добијамо претходних дана сугеришу само једно - државна предузећа нису служила стварању јавног добра, већ, на првом мјесту, да буду оаза партијског запошљавања и збрињавања партијских кадрова бивше власти, поручује посланица Демократа Зденка Поповић.

 - Судбина Електропривреде Црне Горе која је за вријеме бивше власти биљежила огроман број запослених, није заобишла ни ЦЕДИС. Како је ЦЕДИС кћерка фирма Електропривреде, ово вјероватно по принципу да формула "један запослени - четири гласа" буде најбоље чувана у кругу партијске породице. Број запослених у ЦЕДИС-у је знао да се мијења константно. Па је тако на дан 31.08.2020. за вријеме прошле власти, број запослених на неодређено износио 1,235, а на одређено 117, док је преко агенције запослено 22 особе - наглашава она.

Само пар мјесеци касније, како додаје, за вријеме техничког мандата бивше власти, односно, бившег менаџмента (до 31.децембра 2020.) у ЦЕДИС-у се број запослених на неодређено драстично увећава и износио је 1.323.

 - Поред бестидних привилегија, баснословних отпремнина и додјеливања станова менаџменту  након свега двије године радног стажа, партијско дијељење рјешења за стално у ЦЕДИС-у настављено је све до именовања новог менаџмента. Рекло би се да је ово најверодостојнији примјер систематског подређивања јавног партијском интересу.  Да су се на комодитет навикли и да у истом итекако умију да уживају, то је сваком познато, али оно што они треба да знају јесте да ће Демократе оваква сазнања увијек учинити доступним јединим својим послодавцима - грађанкама и грађанима Црне Горе, који заслужују да знају да ће се повратком "бивших" на власт, оваква традиција наставити - закључује она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:21