Predsjednici vijeća manjebrojnih naroda / - BOšNJAčKO VIJEćE U CRNOJ GORI
21/11/2023 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predsjednici Vijeća manjebrojnih naroda potpisali Sporazum o popisu

Nadamo se da će se u narednim danima Sporazum implementirati i zajednički stvoriti uslove za validan, legitiman i kredibilan Popis stanovništva, poručili oni

Predsjednici vijeća i savjeta manjebrojnih naroda Momčilo Vuksanović, Suljo Mustafić, Faik Nika, Zvonimir Deković, Sabrija Vulić i Mensur Šaljaj jutros u Vladi  potpisali o  Sporazum o uslovima za održavanje Popisa stanovništva. 

- Očekujemo da će se oviim Sporazumom koji sadrži sve bitne elemente naših zahtjeva u vezi sa kontrolom i transparentnošcću procesa, stvoriti uslovi za održavanje  legitimnog, kontrolisanog  i vjerodostojnog popisa, čije će rezultate svi uvažiti - naveli su  oni.

Kako su podsjetili predsjednici vijeća i savjeta manjebrojnih naroda "manjinska vijeća prva su izašla sa ovim zahtjevima za ispunjavanje određenih uslova i dobro je da je nova vlada, za razliku od prethodne, imala razumijevanja i pokrenula društveno dijallog i sa nama i sa političkim subjektima o o svim spornim pitanjima".

- Nadamo  se da će se u narednim danima Sporazum implementirati i zajednički stvoriti uslove za validan, legitiman  i kredibilan  Popis stanovništva - poručili su predsjednici vijeća manebrojnih naroda. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 08:58