Veselin Radulović / - DAN
13/03/2024 u 19:39 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Vlada i ministar improvizovali, odluka nezakonita

Advokat Veselin Radulović smatra da je Vlada prekršila zakon kada je imenovala Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije.

On je za portal Dan kazao da bi takav zaključak bio kakvu god odluku da je Vlada sinoć donijela.

- Umjesto da se v.d. odredi odmah kada je razriješen Brđanin, Vlada i ministar su ušli u niz nezakonitosti i neprihvatljivih improvizacija koje ne mogu rezultirati zakonitom odlukom - ocijenio je Radulović.

Prema njegovim riječima, Zakon o vladi smanjio bi prostor za nezakonito postupanje i improvizacije.

- Ali ni to ne bi bilo garant da političari ne bi kršili propise radi zadovoljenja partijskih i ličnih interesa- zaključio je Radulović.

Podsjećamo, Vlada je jutros nakon maratonske sjednice izabrala rukovodioca Sektora za finansijsko-obavještajne poslove Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora policije na predlog premijera Milojka Spajića. Vlada prethodno većinom glasova nije prihvatila predlog ministra Šaranovića da za prvog čovjeka Uprave policije bude izabran Lazar Šćepanović. Zaključkom Vlade ovlašćen je Spajić da on predloži vršioca dužnosti direktora policije, iako to nema uporište u Zakonu o unutrašnjim poslovima koji propisuje da v.d. direktora policije predlaže ministar unutrašnjih poslova. 

Šušić: I postupak ministra i odluka Vlade pravno upitni, ali nema krivičnog djela

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:46