Slaven Radunović / FOTO - LAZAR RUZIC
11/04/2024 u 13:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radunović: Povlačimo iz procedure Predlog izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu

Poslanik Nove srpske demokratije i šef kluba te stranke Slaven radunović, kazao je da se parlamentarna većina dogovorila da povuče iz procedure Predlog izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu.

-Zbog velikog interesovanja, koje je izazvao Predlog izmjena i dopuna zakona o Ustavnom sudu, obavještavam javnost da ćemo isti povući iz procedure, jer nije dobio neophodnu saglasnost na Zakonodavnom odboru. Kao parlamentarna većina, dogovorili smo da isti problem koji smo nastojali riješiti dopunama postojećeg zakona, regulišeno na alternativni način, koji će u potpunosti biti usklađen sa Ustavom i zakonima i kao takav prihvatljiv kako većini kolega iz Parlamenta, tako i našim međunarodnim partnerima - naveo je Radunović u saopštenju. 

Na ovaj način, kaže Radunović, dokazuju "da kao odgovorna vlast poštujemo slovo zakona, za razliku od bivšeg režima koji je parlament koristio kako bi nametao svoje apsolutističke ideje",

Podsjećamo, prema dopuni  Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore, koji su podnijeli poslanici Slaven Radunović, Vladislav Bojović, Nikola Camaj, Bogdan Božović i Vasilije Čarapić, tražilo se da se sudijama Ustavnog suda omogući da sude do 67 godine.

PES: Sudije Ustavnog suda u starosnu penziju da idu sa 67 godina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:06