/ - MILO ĐUKANOVIć
06/01/2024 u 20:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Reagovanje kancelarije bivšeg predsjednika: Dodik krivotvori činjenice, Đukanović nije tražio 2020. da dođe u BiH

Takođe, da niko od njega, koliko se god trudio, ne može napraviti neprijatelja BiH, ni Republike Srpske. Nažalost, Dodik se i danas time hvali, ali krivotvori činjenice, navodi se u saopštenju

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović reagovao je na navode Milorada Dodika o posjeti BiH 2020. godine.

- Nije tačna tvrdnja predsjednika RS Milorada Dodika u prazničnom broju “Vijesti” da je predsjednik Ðukanoviċ 2020. godine ‘zatražio da dodje u BiH‘. Naprotiv. Upravo je Dodik lično u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine uručio tadašnjem ambasadoru Crne Gore u Sarajevu zvaničan poziv Predsjedniku Crne Gore da posjeti BiH. Ta posjeta nije realizovana u vrijeme dok je Dodik bio predsjedavaći, i tačno je da je on poslije bio protiv- navode iz kancelarije Đukanovića.

Ðukanoviċ je tada javno poručio članovima Predsjedništva Komšiću i Džaferoviću da ne treba zbog toga da osjećaju nelagodu, i da je potez Dodika dio nacionalne predstave koju ne treba dalje pothranjivati.

- Takođe, da niko od njega, koliko se god trudio, ne može napraviti neprijatelja BiH, ni Republike Srpske. Nažalost, Dodik se i danas time hvali, ali krivotvori činjenice- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:38